3. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HGSS-ovci jučer na Jankovcu, na poučnoj stazi, spašavali dvije ekipe!

2 min read

Imali su jučer HGSS-ovci stanice iz Orahovice posla na pretek. Na Jankovcu. Za jednom su ekipom tragali, a druga je izgubljena naletjela na njih.

Iako je ‘Grofova staza’ na Jankovcu zapravo poučna staza, jednostavna za sve uzraste, vrlo dobro označena, a zapravo i jako dobro poznata brojnima, jer malo je onih koji su ju samo jednom prošli, ima jedan trenutak nakon ‘Staklarskog groblja’ prema vodopadu ‘Skakavcu’, kada krene već spuštanje, gdje čovjek moooožda može ‘odabrati’ krivi put. Je li se baš tu dogodilo ili gdje drugdje, HGSS-ovci ne otkrivaju, ali su jučer tragali za dvije ekipe na poznatom izletištu u Slavoniji, na prelijepom Papuku. I sve je dobro završilo.

Staza ima oznake, ali se svi mi često vodimo ‘utabanim putem’. Nedjelja je dan za izletnike, dogodi se…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zaredalo se… – počeli su u objavi na Facebooku iz HGSS-a Orahovica, nastavljajući…

– Ove smo nedjelje, 3. rujna u popodnevnim satima, dobili informaciju da je grupa izletnika s Jankovca zalutala prilikom obilaska poučne Grofove staze. U nastojanju da dođu do slapa izgubili su orijentaciju i ne mogu se više vratiti na polazišnu točku. Jedna od izletnica se, zbog kako kasnije doznajemo starije ozljede, teže kreće. U kontaktu s njima saznajemo njihovu približnu lokaciju. U susret im odmah s Jankovca pješice odlazi jedan tim spašavatelja, a drugi vozilom kreće iz Orahovice kroz kanjon Male Radetine. Nakon što su locirani, tri žene vozilom se odvoze na Jankovac, dok su tri muškarca ispraćeni hodajući na isto mjesto – objasnili su prvi slučaj, ali bio je i drugi…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Usput, na putu prema dolini, spašavatelji sreću još jednu petoročlanu obitelj koja se također, ne znajući, kreće u krivom smjeru od željenog. To je ona situacija kad vas sreća pomazi.

– Na kraju, prva je ekipa, uz nešto drame, ipak uspjela proslaviti dva rođendana, a druga je vidjela slap! Prvi će se morat vratit na popravak!

– Spašavatelji su za nagradu uspjeli ispratit bitku za Klak na Srednjovjekovnom viteškom turniru u Drenovcu! – zaključili su iz HGSS-a.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Facebook (screenshot)