2. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Potukli’ su svoju konkurenciju u ‘graničaru’ i postali međunarodni šampioni! Oni su iz 3.B!

2 min read

Pobjednici su na ulazu u školu, prema pozornici, dok je orilo ‘Naprijed naši bijelo-plavi…’, urešeni medaljama ponosno koračali između svojih školskih prijatelja. ‘Zagrmio’ je pljesak dok su prolazili.

Jer, oni su učenici 3. B razreda OŠ Jagode Truhelke, međunarodni šampioni sa sportskih igara mladih. ‘Potukli’ su svoju konkurenciju u ‘graničaru’ i prvi puta u 27 godina ovakav trijumf donijeli u Osijek.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prvog dana nove školske godine priređen im je doček. Napokon, tako se i dočekuju osvajači medalja. ‘Prštao’ je ponos s ovih mladih lica, a s obzirom da im se svidjelo, ne sumnjajte u nove uspjehe!

– Bili smo u Splitu, osvojili smo prvo mjesto… – lagano, šampionski, bez odveć senzacije, a još manje treme, govorio je mladi kapetan Toma Mandić s pozornice, nakon što je ravnatelj zamolio za par riječi pobjednika…

– Bilo je lijepo… – dometnula je malo kasnije i nešto poslije razgovorljivija članica pobjedničkog tima Lota Jukić, odgovarajući još na upit o težini natjecanja odmahivanjem glavom…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Pa, onako… – dometnula je, sugerirajući da su oni to riješili ‘kao mačji kašalj’.

– Igrali smo protiv BiH i Srbije u Splitu, nije bilo jako teško. Moram zahvaliti svojoj učiteljici koja nas je vodila i naučila igrati graničar – rekla je Lota.

– Koliko ja znam, od 1996. godine, otkako postoje Sportske igre mladih, prvi put je ovo da je jedna osječka škola uspjela doći do državne i međudržavne razine, i postali smo prvaci. Koliko je bilo zahtjevno? Prilično. Jednostavnije nam je čak bilo na međudržavnom natjecanju, dok je na državnom u Rijeci bilo zaista odličnih ekipa – rekla je učiteljica Liana Mur,

Igrama je, inače, snage odmjerilo gotovo 1.000 učenika u dvije kategorije, odnosno 2012. i 2014. godište. Graničar je jedni sport u kojemu dječaci i djevojčice igraju rame uz rame.

Foto: Čitateljica