2. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Znate li gdje završavaju neisporučeni paketi u Hrvatskoj pošti? Na dražbi! U pošti! Interno…

2 min read

Umjesto računa opomene, umjesto paketa ceduljice…, zna se dogoditi kada je u pitanju dostava Hrvatskom poštom, makar oni smatraju da je postotak pošiljki koje ne stignu do odredišta zanemariv, od 5 do 10%. NovaTV i Provjereno su preračunali da se tu, zacijelo, radi o 12 milijuna pisama i pošiljki koje nikada nisu isporučene. Ali, nadalje stvari postaju još ‘luđe’…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pošta za neisporučeno bude kažnjena. Plati, ali ne popravlja uslugu, piše Dnevnik.hr, portal NoveTV, čija emisija Provjereno otkriva ove informacije, dodajući kako ogromna nacionalna firma prodaje igračke, mijenja novce, naplaćuje račune, ali ‘kiksa’ u svojoj primarnoj djelatnosti.

U zadnjih 5 godina platili su oko 6,6 milijuna eura kazni, penala, naknada šteta, sudskih sporova…

– Prihvaćamo kritiku, ali ono što želim reći je da, evo, s današnjim danom kvaliteta se doista vratila na onu razinu na koju smo navikli naše korisnike i mogu očekivati da će im sada gotovo sve pošiljke doći na vrijeme. Ne mogu reći sve jer nikada neće to biti sto posto – rekao je za NovuTV Krešimir Domjančić iz Hrvatske pošte.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ali, ‘finale’ je naprosto ‘genijalno’… Što se dogodi s onim paketima koji nikada ne dođu do primatelja, niti se vrate pošiljatelju? NovaTV saznaje kako se oni čuvaju neko vrijeme u posebnom uredu, a potom prodaju na dražbi. Unutar pošte, doznaju.

Inače, Provjereno gledajte četvrtkom na NovojTV.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)