22. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Sinoćnja proba Monarhije! Ovakvu Tvrđu još niste vidjeli! Večeras počinje! Stiže TBF!

2 min read
Dakle, ako niste iz Osijeka, ne očajavajte, nitko nije savršen ;) Povedite i goste...

Dakle… Ovakvu raskoš svjetla još niste vidjeli! Ovakva Tvrđa nikada prije nije bila! Ovako će večeras i sutra, još 1.000 puta bolje nego na probi izgledati Tvrđa! Štoviše, večeras dolazi i TBF, sutra Frajle, a sve u sastavu Monarhije, Festivala ulične umjetnosti, svjetla i sve uz Craft Beer Festival. Dakle, ako niste iz Osijeka, ne očajavajte, nitko nije savršen 😉 Povedite i goste…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Povod je završetak radova u Tvrđi, a motiv proslava za sve građane i goste! Festival ulične umjetnosti, dostojan careva – Monarhija novog doba. Monarhija zabave u kojoj je svaki posjetitelj vladar svoga vremena, vladar zabave i vladar novih prekrasnih ulica Tvrđe. Tim koji vam je donio festival svjetla u Osijek, za ovu prigodu, za nove ulice Tvrđe, radi poseban svjetlosni spektakl! – javili su iz Grada prethodno dana, a prije nego će Tvrđa zasvijetliti sinoć u probi nove rasvjete i spektakla kakav još nije viđen u Osijeku i okolici, zapravo – nigdje.

15. i 16. rujna, Tvrđa! Ulice će svijetliti najljepšim umjetničkim instalacijama. Jedanaest svjetlosnih instalacija osvijetlit će oko 40.000 kvadrata zidova, ulica, tornjeva i skrivenih kutaka Tvrđe. Uz glazbu i instalacije, na ovoj zabavi čija je početna točka bila prije 300 godina kada je Tvrđa počela poprimati današnje obrise, svatko će pronaći kutak za sebe. Svjetlosne kulise obojat će zidove, a prostor između ispunit će šetači i desetine uličnih zabavljača među njima. Čudesni likovi na štulama, šarenilo kostima, žongliranje vatrom, ples, žive statue i jedan vrlo nemiran klavir učinit će ulice Kniferovom slikom – s brojnim zavojima i dugim meandrima ljudi koji stoje oko izvođača, smiju se i plješću!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

No, da ne dužimo za ovu priliku toliko, više možete pronaći OVDJE, a sada pogledajte ove ‘fotke’ i sjetite se da je večeras u 20:30 sati TBF u Tvrđi. Uz ovaj spektakl, razumije se, uličnu umjestnost i ‘craft’.

Foto: Grad Osijek (screenshot)