22. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Podijeljeni ključevi: Novoizgrađena višestambena zgrada u Belom Manastiru dobila stanare

2 min read
Površina stanova je od 35 do 75 m2, a predviđeni su za stambeno zbrinjavanje osoba određenih struka za čijim radom postoji posebno iskazana potreba te obitelji u potrebi.

Grad Beli Manastir je među prvima u Hrvatskoj prepoznao i uključio se u međuresorni program stambenog zbrinjavanja po komu na područjima od posebne državne skrbi Vlada RH i jedinica lokalne samouprave zajedno grade višestambene zgrade.

Grad je darovao zemljište na adresi Osječka 120, površine 1.686,83 m2, a sredstvima državnog proračuna izgrađena je zgrada sa 33 stana. Površina stanova je od 35 do 75 m2, a predviđeni su za stambeno zbrinjavanje osoba određenih struka za čijim radom postoji posebno iskazana potreba te obitelji u potrebi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Danas (15. rujna 2023. godine) ispred nove zgrade u Belom Manastiru upriličena je prigodna svečanost kojom je označen završetak izgradnje te uručeni ključevi prvim korisnicima. Riječ je o devet mladih osoba i obitelji, među kojima je i četveročlana obitelj Tanje Horvat. Supružnici s dvoje djece do sada su živjeli kod roditelja, a ovo im je prva nekretnina u gradu u komu su rođeni, u komu žive, rade i žele uvijek ostati.

– Ovo je prva zgrada sagrađena iz ovog međuresornog programa stambenog zbrinjavanja, a ujedno su uručeni ključevi stanova za devet mladih obitelji. To je novi početak za korisnike stanova, ali i za nas u Vladi jer predstavlja jedan od pravih načina kako u sinergiji jedinica lokalne, a nadam se i područne, samouprave i države omogućiti izgradnju stanova koji će biti prihvatljivi u smislu plaćanja najamnine u rješavanje stambenih pitanja mladih ljudi – rekao je Branko Bačić, potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Gradonačelnik Tomislav Rob naglasio je kao je riječ o prvoj novogradnji višestambene zgrade u Belom Manastiru nakon Domovinskog rata. Zgrada je izgrađena po najvišim standardima, vrijednost radova je više od 2,9 milijuna eura, a uz stambeno zbrinjavanje ujedno je i uljepšana vizura grada. Zgrada se nalazi u glavnoj gradskoj prometnici i na mjestu gdje je do prije dvije godine bila ruševna i neugledna zgrada.

– Zahvaljujem i čestitam Vladi na brojnim ulaganjima na području Osječko-baranjske županije, a u ovom slučaju, kada je riječ o ovim stanovima, svjedočimo lijepoj priči o ostanku mladih u Belom Manastiru, pa neka ovo bude poticaj da i drugi ovdje žele živjeti – poručio je zamjenik župana Josip Miletić.

Tekst i foto: OBŽ


Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other