22. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nova krađa mesinga! Zbog 3 eura po kilogramu, lopovi ‘pustoše’ groblja…

2 min read
Lopovi, zacijelo imaju novi obrazac, a cijena mesinga u otkupu sirovina dostiže i oko 3 eura po kilogramu.

Poslije više krađa na groblju u Bijelom Brdu, Tenji…, krađa mesinga dogodila se i u Đakovu. Nižu se općine i gradovi u Osječko-baranjskoj županiji i cijeloj Slavoniji. Lopovi, zacijelo imaju novi obrazac, a cijena mesinga u otkupu sirovina dostiže i oko 3 eura po kilogramu.

– Nepoznati počinitelj je od travnja do 16. rujna na području Đakova s tri nadgrobne ploče ukrao mesingane ručke – javlja jutros policija iz Osijeka, dodajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta od oko 600 eura. Tragamo za počiniteljem- zaključuju.

Podsjećamo, nepoznati počinitelj je od 5. do 11. kolovoza na području Općine Jagodnjak s nadgrobne ploče u vlasništvu 69-godišnjakinje ukrao mesingane ručke, javila je policija, dodajući kako je vlasnici nastala materijalna šteta od oko 200 eura.

Samo 5 dana ranije policija je javila i o krađi mesinga u razdoblju od 22. srpnja do 5. kolovoza, u Berku. Ondje je bila krađa s dva grobna mjesta, čak 9 ručki od mesinga.

– Policija je provela očevid, provodi se kriminalističko istraživanje te je podnijeta odgovarajuća kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – javili su iz policije prije nekoliko dana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Također, podsjećamo kako je nepoznati počinitelj je od 1. veljače do 6. ožujka u Tenji s obiteljske grobnice ukrao šest mesinganih lanaca sa karikama oko 10 metara dužine i oko 70 kilograma težine. Materijalna šteta pričinjena 71-godišnjoj vlasnici u Tenji cijeni se na 7.440 eura.

A valja dodati kako je policija početkom travnja izvijestila i o slučaju krađe u Belišću, gdje su od 1. ožujka do 4. travnja s nadgrobne ploče u vlasništvu 75-godišnjaka ukradene četiri mesingane ručke i dvije ukrasne mesingane pločice.

Inače, ako je to razlog krađe, cijena mesinga u otkupu, kao sekundarna sirovina, je oko 3 eura po kilogramu.

Foto: Pixabay (ilustracija)