1. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Županija pomaže ulaganja u sportske objekte: Mačkamama dobiva reflektore!

3 min read
Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin zahvalio je Županiji na potpori u vrijednosti od 50.000,00 eura namijenjenih za ugradnju reflektora na Sportskom centru Mačkamama koji koristi NK Mursa.

Osječko-baranjska županija sufinancirat će ove godine kapitalna ulaganja (izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, obnavljanja i opremanja) u sportske objekte i terene u 11 jedinica lokalne samouprave te 19 klubova s područja županije. Tim povodom danas (19. rujna 2023. godine) u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ u Osijeku održano je potpisivanje ugovora čija je ukupna vrijednost 396.500,00 eura, a uz potpisnike ugovora tomu je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Sredstva koje Županija dodjeljuje za kapitalna ulaganja u sportu ove su godine povećana povodom Europske regije sporta, a bit će povećana i iduće godine, i to prije svega za izgradnju sportske infrastrukture. Na natječaj su se mogle javiti jedinice lokalne samouprave i klubovi kojima je odobreno ukupno 400.000 eura. Ovo je naravno samo jedna u nizu potpora koje čini Osječko-baranjska županija da bi poboljšali sportsku infrastrukturu, unaprijedili kadar u klubovima i promovirali da je OBŽ iduće godine Europska regija sporta. Važni su brojni projekti koje želimo raditi da bi se djeca mogla kvalitetno baviti sportom te ćemo nastaviti zajednički raditi na razvoju sporta – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Turalija istaknula je da OBŽ sustavno razvija sport na svom području, a to dokazuje i primanje titule Europske regije sporta za 2024. godinu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Naš imperativ je ravnomjeran razvoj infrastrukture na cijelom području, pa ove godine, a i iduće ćemo, sufinanciramo i gradove i općine. Županija godinama iz proračuna izdvaja značajna sredstva u taj razvoj, a ujedno pomažemo klubovima i udrugama. Cilj nam je uvrstiti sport na sva područja županije, omogućiti da se sportom bavi svako dijete i razne dobne skupine, osobe s poteškoćama, što je i cilj Europske regije sporta – kazala je pročelnica.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin zahvalio je Županiji na potpori u vrijednosti od 50.000,00 eura namijenjenih za ugradnju reflektora na Sportskom centru Mačkamama koji koristi NK Mursa. – I Grad Osijek ulaže značajna sredstva za razvoj sportske infrastrukture na području grada, a uložena sredstva su još jedna potvrda izvrsne suradnje Grada i Županije – poručio je Vulin.

Zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Antun Galić je također zahvalio Županiji na odobrenoj potpori (50.000,00 eura) za uređenje budućih prostorija Šahovskog kluba Đakovo, kao i pomoći za dvije sportske udruge iz Đakova. Naglasio je da ovo nije prvi put da OBŽ kao partner sudjeluje na uređenju sportskih objekata u Đakovu te podsjetio na uređenje multifunkcionalnog srednjoškolskog igrališta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Načelnik Srećko Vuković rekao je da Općina Bizovac brine za održavanje šest sportskih centara na svom području, a ovom prigodom zahvaljuje Županiji na odobrenju sredstava (5.000,00 eura) za završnu fazu rekonstrukcije (uređenje krovišta) zgrade Nogometnog kluba “BSK Termia” Bizovac, gdje se okuplja veliki broj mladih.

Vatroslav Šrajer, predsjednik Teniskog saveza OBŽ, zahvalio je Županiji, županu i pročelnici na konstantnom praćenju i ulaganju u sport i infrastrukturu te podsjetio da Teniski klub Donji Miholjac provodi program besplatne škole tenisa za djecu, a u tijeku je izgradnja Županijskog sportskog centra.

Tekst i foto: OBŽ

Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other