18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U srijedu se otvara OHBP osječkog KBC-a! Nova zgrada u Huttlerovoj otvara vrata!

2 min read
Riječ je, naime, o objektu za zbrinjavanje hitnih pacijenata, a koji će imati više različitih ambulanti, spremnih i za operativne zahvate, smještaj... Ima površinu od 9.600 'kvadrata', dnevne bolnice i kirurgije na jednom mjestu...

U srijedu, 27. rujna, od 7 sati u Huttlerovoj ulici u Osijeku počinje s radom nova zgrada OHBP, Objedinjeni hitni bolnički prijam KBC-a Osijek, javili su iz bolnice. Ondje će, u prizemlju, biti prijam, obrada i zbrinjavanje hitnih bolesnika.

KBC u Osijeku je prije nekoliko dana i najavio skoro otvorenje. Objavili su mali video zapis na svojoj stranici na društvenim mrežama, najavljujući skoro otvaranje vrata Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, OHBP-a, nove zgrade u Huttlerovoj ulici u Osijeku, a koja će osim za hitne slučajeve moći obavljati i manje kirurške zahvate, imati ambulante za sve preglede, gdjegod dnevne bolnice…, ali polako, to nije sve obuhvaćeno odmah.

Riječ je, naime, o objektu za zbrinjavanje hitnih pacijenata, a koji će imati više različitih ambulanti, spremnih i za operativne zahvate, smještaj… Ima površinu od 9.600 ‘kvadrata’, dnevne bolnice i kirurgije na jednom mjestu…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Cijela izgradnja sufinancirana je iz projekata Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti i Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama, što će reći kako su to, jednim dijelom, sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj. Radovi su krenuli u srpnju ’21. godine, a danas, malo više od 2 godine poslije, zgrada je spremna. Ne znači to da je tek sada zgrada izgrađena.

Bila je i prije, no bilo je potrebno opremiti ju, a vrlo je važno da se timovi ‘uigraju’. Najmanje što želite je da sestra traži špricu po ladicama, da liječnici ne znaju gdje im je stetoskop… I opet, bit će gotovo prije roka. Jer, rok je 31. prosinca.

– Ma, ne sekirajte se oko toga. Jer, ta je zgrada napravljena namjenski, upravo za tu upotrebu i ovladavanje prostorom tu nije upitno. Teže je raditi u prostorima koji su prenamijenjeni, izgrađeni s drugom svrhom, a novi OHBP je upravo ono što će promijeniti i olakšati rad, pacijentima još više – kazao je za OsijekExpress.com zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek doc.dr.sc Krunoslav Šego, dodajući…

– Bit će to preporod za dnevnu bolnicu i kirurgiju, ne samo za OHBP. a i naš ponos, najbolji u državi, Odjel za bol dobiva nove prostore. Bit će tu i laboratorij… Stubokom će se stvari izmijeniti i olakšati onkološkim pacijentima, kirurškim pacijentima…, svima. K tome, tendencija u svijetu je smanjiti boravak u bolnici svim pacijentima, a to ovaj OHBP donosi – kazao je zaključno doc.dr.sc. Šego.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Javna nabava je dio opreme provedena još početkom godine, za CT, RTG, UZV, operacijske stolove, monitore vitalnih funkcija, krevete…

Zaključno, ne daj Bože da je itko bolestan. Ali, ako se već i dogodi nevolja, ova zgrada i stručnjaci u njoj olakšat će situaciju.

Foto: Facebook, KBC (screenshot), OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)