21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Show’ u Slavoniji! Bacio ga u fontanu, prijetio policiji smrću! Ovaj izašao iz fontane s dva noža!

2 min read
27-godišnjak je po izlasku iz fontane također narušavao javni red i mir vikom i galamom, vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a potom pokušao pobjeći trčeći...

– Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 24. rujna, oko 18.20 sati, uočili su 38-godišnjaka koji je u gradskom parku nasrnuo na 27-godišnjaka, bacivši ga u fontanu – javlja policija i navodi niz koji se dogodio nakon toga…

– Potom je 38-godišnjak narušavao javni red i mir vikom i galamom, vrijeđajući i omalovažavajući riječima policijske službenike, oglušivši se o upozorenje policijskih službenika da prestane. Također je policajcima uputio prijetnje smrću i počeo se udaljavati sa mjesta događaja, no policijski službenici su ga spriječili u bijegu i sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima nad istim primijenili sredstva prisile (pružao aktivan otpor).

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nadalje, 27-godišnjak je po izlasku iz fontane također narušavao javni red i mir vikom i galamom, vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a potom pokušao pobjeći trčeći, no policijski službenik ga je sustigao i također spriječio u bijegu. Od navedenog 27-godišnjaka, policajci su oduzeli dva predmeta (hladno oružje).

– Dvojica muškaraca su privedeni u policijsku postaju, gdje su ih pregledali djelatnici Hitne medicinske pomoći i konstatirali da nisu ozlijeđeni.  Alkotestom je u organizmu 27-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,49 promila, dok je 38-godišnjak odbio alkotestiranje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Dana 25. rujna, policijski službenici su 27-godišnjaka uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te Zakona o prebivalištu (nije prijavljen na adresi), predali u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proveden prekršajni postupak.

​- Nadalje policijski službenici protiv 38-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su istoga uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnje, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Potom je 38-godišnjak  jučer (26. rujna) predan sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu koji mu je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Policijski službenici su oko 14.15 sati (jučer), 38-godišnjaka predali u Zatvor u Požegi – zaključuje se u priopćenju.

Foto: Pixabay (ilustracija)