1. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Otac (39) ‘disciplinirao’ sina (14), dječak nazvao policiju! Ocu prijeti godina dana zatvora!

1 min read
Otac je kao osumnjičenik priznao sve na sudu, pravdajući se kako ga je sin isprovocirao.

Bio je kolovoz, večer, oko 19 sati. Jedan je otac (39) u jednom slavonskom selu zbog neposluha, kako je rekao, fizički kaznio sina, dječaka od 14 godina, a zbog čega mu sada prijeti godinu dana zatvora. Jer, doznaje portal Danica,.hr, dkečak je odmah nazvao policiju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Iako svjestan da time ugrožava djetetovo zdravlje, odgoj i razvoj, zbog neposluha ga je kaznio udarivši ga više puta šakama po glavi i tijelu, nanijevši mu time lake tjelesne ozljede u vidu ogrebotina kože lijeve strane vrata i ogrebotina kože desne nadlaktice. Dakle, kao roditelj zlostavio je dijete, pa je time počinio kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece, povredom djetetovih prava – navodi se u optužnici protiv oca, saznaje i piše portal Danica.hr.

Otac je kao osumnjičenik priznao sve na sudu, pravdajući se kako ga je sin isprovocirao.

Liječničko vještačenje ozljeda pokazalo je da se radi o lakim tjelesnim ozljedama, a u optužnici stoji prijedlog od godinu dana zatvora, uvjetno, uz rok kušnje od godinu dana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Uzimajući u obzir način i okolnosti počinjenja djela te životnu dob djeteta, tužitelji drže kako je predložena sankcija razmjerna stupnju krivnje i svim okolnostima – navodi portal.

Foto: Pixabay (ilustracija)