30. studenoga 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Načelnik osječke policije Bece o sumnji na ubojstvo: “…pokazivao je, vadio pištolj, streljivo, vraćao, repetirao…”

2 min read
...i u jednom trenutku, najvjerojatnije zbog lošeg baratanja oružjem, došlo je do opaljenja i streljivo je pogodilo mladu djevojku - ustvrdio je Bece.

Ladislav Bece, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske na sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka, podnoseći izvješće o stanju sigurnosti u za prvih šest mjeseci ove godine, progovorio je i o ubojstvu 21-godišnje osječke studentice, koju je službenim pištoljem ubio 27-godišnji policijski službenik prije nekoliko dana. Kako piše Jutarnji list, Bece je ustvrdio kako ‘priznaje da je jedino komunikacija s javnosti bila nespretna’, a referirajući se na sumnje javnosti o zataškavanju slučaja.

– …ono što smo do sada utvrdili je da su se djevojka i policajac poznavali oko mjesec dana, a ona je u više navrata dolazila k njemu u stan. Tog je dana policajac na našoj porti radio do 18 sati, a tog je dana zadužio novu futrolu… – govorio je Bece, navodi Jutarnji list.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kada je došao u stan, djevojka je došla k njemu kao i ranije, a on se hvalio novom futrolom, pokazivao je, vadio pištolj, streljivo, vraćao, repetirao… i u jednom trenutku, najvjerojatnije zbog lošeg baratanja oružjem, došlo je do opaljenja i streljivo je pogodilo mladu djevojku – ustvrdio je Bece, kazavši kako su informacije u medijima krive, ali o o detaljima nije mogao govoriti.

Dodao je Bece i da policija ima komunikaciju djevojke i da ‘može reći da je proteklo nekoliko minuta od njene zadnje komunikacije do njegovog poziva službi 112’. Tada je policajac tvrdio, nastavio je Bece, da je djevojka počinila samoubojstvo, ali da su oni očevidom zaključili da ta teza otpada i da ju je on ustrijelio.

Vijećnici su imali pitanja o postupanju policije…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Mogu priznati da je bila nespretna komunikacija s javnosti. Mislili smo o tome izvijestiti kada sve rasvijetlimo i prikupimo dovoljno informacija, ali da, trebali smo ići barem sa jednom rečenicom o događaju. No, očevid je obavljen kako treba. Mi na mjestu događaja nismo mogli ništa prikrivati. To je nemoguće, a iz njihovih međusobnih poruka nije proizlazilo da bi bilo što ukazivalo na namjeru da policajac ubije djevojku. Ministar je jasno rekao da nema argumente slati stručni tim u Osijek, najsigurniji hrvatski grad – zaključio je Bece, piše Jutarnji list.

Govorilo se i o razlici u kvalifikaciji djela od strane policije i DORH-a, gdje je ponovljeno da to nije izoliran slučaj, da se kvalifikacija može razlikovati, mijenjati…

Više možete čitati OVDJE.

Foto: OBŽ (arhiva, screenshot)