30. studenoga 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Najvještiji policajci ma motoru su iz Osijeka! Osvojili i 1. i 2. mjesto i 1. ekipno!

2 min read
Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Ivan Ljubas iz PU osječko-baranjske. Drugo mjesto pripalo je Slavku Lijiću, također iz PU osječko-baranjske...

– Pobjedu su pojedinačno i ekipno odnijeli policijski motociklisti iz PU osječko-baranjske, a na natjecanju su sudjelovale i dvije policijske službenice – javlja policija iz Pule, odnosno PU istarska, a gdje je jučer održano 13. po redu natjecanje policijskih motorista, Memorijal Šime Buzov.

– Natjecanje su organizirali Uprava za javni red i sigurnost, Služba prometne policije i Policijska akademija, uz organizacijsku podršku Policijske uprave istarske, a svoje vještine pokazalo je četrdesetak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave i dva iz Mobilne jedinice prometne policije – nastavlja policija, dodajući ključno…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– …natjecatelji su s motorima težine oko 300 kilograma pokazali svoja znanja i vještina na posebno priređenom poligonu, a sve pod budnim okom sudaca koji su svaku grešku kažnjavali negativnim bodovima. Istodobno se provjeravala i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista, a cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon.

– Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Ivan Ljubas iz PU osječko-baranjske. Drugo mjesto pripalo je Slavku Lijiću, također iz PU osječko-baranjske, dok je treći bio Tomislav Soldo iz PU istarske.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U konkurenciji ekipno, najbolja je bila ekipa iz PU osječko-baranjske (Ivan Ljubas i Slavko Lijić). Drugo mjesto osvojila je ekipa PU istarske (Tomislav Soldo i Zvonimir Mijačević), a treća je bila ekipa PU međimurske (Neven Ceilinger i Branimir Leko).

– Prigodne nagrade dodijeljene su i policijskim službenicima koje su bile jedine pripadnice nježnijeg spola među muškim kolegama i koje su sudjelovale u revijalnom dijelu natjecanja, Aniti Prgomet Buić iz PU istarske i Dorotei Heinrich iz PU zagrebačke – zaključuje PU istarska.

Foto: PU istarska (screenshot)