29. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gradonačelnik Radić najavio: Iduće godine osječkim umirovljenicima veće uskrsnice i božićnice

2 min read
Najavio je kako će iduće godine povećati iznos za božićnice i uskrsnice te dodao kako Grad potiče umirovljenike da budu aktivni i uključeni u društveni život.

Grad Osijek ima veliki paket mjera za svoje umirovljenike. Za one s najnižim primanjima isplaćujemo mjesečni dodatak, za što iz proračuna izdvajamo oko 30.000 eura. Za programe i projekte umirovljeničkih udruga osiguravamo dodatnih 27.000 eura. Podijelili smo rekordan broj uskrsnica i božićnica, za što smo u proračunu osigurali 400.000 eura – poručio je u petak osječki gradonačelnik Ivan Radić na svečanoj akademiji Udruge umirovljenika HEP-a Slavonije i Baranje, koja je organizirana prigodom 25. obljetnice osnutka i djelovanja udruge.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najavio je kako će iduće godine povećati iznos za božićnice i uskrsnice te dodao kako Grad potiče umirovljenike da budu aktivni i uključeni u društveni život.

– Kroz naše dnevne boravke u Županijskoj ulici, na Zelenom polju i Višnjevcu se druže, umirovljenici imaju razne edukativne radionice i javnozdravstvene aktivnosti. Pozivam sve da se pridruže – istaknuo je gradonačelnik, čestitajući umirovljenicima HEP-a ovaj veliki jubilej.

Udruga umirovljenika HEP-a Slavonije i Baranje osnovana je 29. rujna 1998. godine, ima četiri podružnice s 550 članova, te djeluje na području pet slavonskih županija, kazao je predsjednik udruge Jovo Budimir.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Naše su aktivnosti različite, od odlazaka na kazališne predstave, domjenke i druženja, izlete, posjete bolesnim članovima, sportske susrete i drugo. Surađujemo s upravama organizacijskih jedinica na području Slavonije i Baranje, a sve s ciljem da se poboljša život umirovljenika i starijih osoba članova Udruge – zaključio je Budimir.

Tekst i foto: Grad Osijek