30. studenoga 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Spektakularno obilježavanje Dana Gradske četvrti Tvrđa 2023. Pogledajte cijeli program…

2 min read
Tvđa ove godine, slaveći svoj dan, organizira i dvije vođene ture za sve građane, Tvrđom i parkovima.

Mislite da znate sve o Tvrđi, o gradskim parkovima…? Evo prilike da to sve provjerite, štoviše – obogatite postojeće znanje. Jer, u nizu događanja, koje uključuje i Kino pod zvijezdama, Tvđa ove godine, slaveći svoj dan, organizira i dvije vođene ture za sve građane, Tvrđom i parkovima.

Bit će to sjajna četiri dana, puna raznovrsnih događanja za sve generacije, a sve je već počelo nizom radionica, uključujući Eko City legose Unikoma i Biciklirajmo biciklističkom, dok je Državni arhiv u Osijeku otvoro vrata izložbe Prizori s ljetovanja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Počela je proslava Dana Gradske četvrti Tvrđa u Osijeku, a ovogodišnji program u sadržaju je predvidio niz aktivnosti za sve generacije i nema sumnje da će atraktivan i ovnoljev prostor, kao i niz ondje stacioniranih institucija, ponuditi nesvakidašnji i originalan sadržaj. Sve je počelo jučer, a nastaviti će se nekoliko dana, do do nedjelje, 1. listopada. Tvrđa jest i bit će centar bogatog kulturnog, sportskog i obrazovnog događanja za sve generacije.

Već danas, u petak 29. rujna, stižu sportska uzbuđenja s natjecanjima učenika Osnovne škole Vijenac, a crkva sv. Mihaela Arkanđela ugostit će svečanu svetu misu povodom Dana policije i crkvenog goda sv. Mihaela arkanđela. Slastičarnica Petar Pan darivat će posjetitelje rođendanskom tortom u 12:00 sati, a Ekonomsku i upravnu školu Osijek posjetitelji mogu razgledati na izložbi koja obilježava 130 godina postojanja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Subota donosi natjecanje u sportskom ribolovu na lukobranu Zimske luke. Slijedi i vođeni turistički obilazak Tvrđe – “Tura kroz povijest Tvrđe,” dok najmlađi mogu uživati u kazališnoj predstavi za djecu. Napokon, večernji IN DA SOFA event osmišljen je i organiziran u Parku kralja Držislava.

Posljednjeg dana proslave stižu i vođeni turistički obilazak osječkih parkova, turniri u malom nogometu i košarci, kao i poseban program za starije osobe. Večer će se zatvoriti projekcijom filma na otvorenom, Kino pod zvijezdama.

Pogledajte cijeli program…

Foto: Grad Osijek (arhiva, ilustracija) & GČ Tvrđa (screenshot)