1. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Jabil ‘juri’ prema srpnju ’24. godine, oglašena nova radna mjesta…

1 min read
Jabil sustavno objavljuje pozicije, odnosno radna mjesta u Osijeku, ponajprije za brojne stručnjake raznih kvalifikacija.

Zgrada više nije ‘ravna ploča’, podiže se iz horizontale i ide prema planiranom završetku radova u srpnju ’24. godine. Megaprojekt američke kompanije Jabil Inc., koja u Osijeku gradi Centar izvrsnosti, znači približno 1.500 radnih mjesta, a u građevinskom smislu, u ovom trenutku, postavljanje 38.000 kvadrata krovnih i 19.000 kvadrata zidnih panela, 800 tona teške čelične konstrukcije, piše portal Bauštela.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osnovne vizure američkog megaprojekta jasno su vidljive, a izgled gradilišta na društvenim mrežama podijelila je fotografijama tvrtka OSmetal. Sve skupa bit će na 169.671 četvornih metara, od čega proizvodni pogon na 48.000. Tu su još skladišni prostor, napredni servisno-tehnički sadržaji, uredi…, piše Bauštela, dodajući kako projekt izvodi kompanija Log Expert.

Inače, vrijedi podsjetiti da se Osijek ‘hrvao’ za ovu investiciju s brojnim gradovima u Hrvatskoj i šire, da je Grad Osijek oformio skupinu koja se stavila na dispoziciju Jabilu u postizanju konačnog dogovora oko usmjerenja investicije u Osijek i da je Osijek u svojoj gospodarskoj zoni Nemetin izuzeo određene troškove ulagačima kako bi ih privukao.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Također, Jabil sustavno objavljuje pozicije, odnosno radna mjesta u Osijeku, ponajprije za brojne stručnjake raznih kvalifikacija. Samo u kolovozu i rujnu objavljeno je još nekoliko pozicija, a koje se mogu pronaći OVDJE.

Foto: Facebook, OS metal d.o.o. (screenshot)