30. studenoga 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Državno natjecanje u oranju: Na najvišem postolju bez Slavonaca…

1 min read
Ove se godine oralo u Poreču. Inače, prethodno natjecanje održano je u Prelogu, prije toga u Sunji.

Državno natjecanje u oranju, izuzimajući ‘covid godine’, održava se svake godine i ‘seli’ po Hrvatskoj, a ove godine održano je, ne bi nikada očekivali pročitati ime turističke jadranske destinacije, u Poreču. Nadalje, Slavonaca nije bilo na postolju pobjednika. Malo smo ove godine – ‘podbacili’.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ekipno najbolja je bila Koprivničko-križevačka županija, priopćeno je nakon natjecanja, na kojem su prva mjesta u dvije kategorije, oranja s plugom ravnjakom i plugom premetnjakom, osvojili Josip Martinović i Željko Goldašić. Prvi je iz Koprivničko-križevačke županije, a potonji iz Karlovačke.

Orači su bili podijeljeni u Poreču u 12 ekipa, iz isto toliko županija, s po dva orača. A spomenuti prvaci natjecanja po kategorijama osigurali su nastup na Svjetskom natjecanju u oranju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, prethodno natjecanje održano je u Prelogu, prije toga u Sunji. Tada, na 17 prvenstvu Miroslav Bartolović iz Požeško-slavonske bio je prvak s plugom ravnjakom, a Zrinko Miličić iz Osječko-baranjske, s plugom premetnjakom. Ekipno je najuspješnija bila Virovitičko-podravska županija, drugoplasirana Osječko-baranjska.

Foto: Pixabay (ilustracija)