21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Da, Slavonijom, Srijemom… hodali su mamuti! Ovog vikenda u ‘Dolini mamuta’ – festival!

2 min read
A što vas čeka ovog vikenda možete vidjeti na njihovom plakatu, niže...

Da, Slavonijom su, u ovom slučaju Srijemom, hodali mamuti. Ali, što je za jednog mamuta bilo doći od Mohova do recimo Osijeka. I nazad. Dolina mamuta je udruga iz Mohova koja sve godine organizira ovaj festival i na kojeg se itekako isplati doći i posvjedočiti njihovim nalazima. Ali i zabavi.

– Udruga DOLINA MAMUTA organizira dvodnevnu manifestaciju pod nazivom „3. MAMMOTH FEST”, 13. i 14. listopada 2023. godine – javlja Udruga DOLINA MAMUTA iz Mohova, osnovana 2017. godine.

A kako je sve počelo?

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Inicijalni događaj za naš rad i djelovanje dogodio se 2012. godine kada su pronađeni vrijedni fosilni ostaci vunastog mamuta i vunastog nosoroga starosti više od 15.000 godina. Tijekom godina uporno i savjesno u suradnji s nadležnim institucijama organiziramo daljnja preliminarna istraživanja što rezultira pronalaskom fosila: divlje hijene, divljeg konja, bizona – dodaju i nastavljaju…

– Svjesni geološko-paleontološkog potencijala Mohova, organiziramo tematske radionice, ukrašavamo centar mjesta replikama pronađenih prapovijesnih životinja. Ponosno ističemo kip vunastog mamuta u prirodnoj veličini, sve s ciljem isticanja vidljivosti na paleontološkoj karti Republike Hrvatske kako bi naše mjesto i šira okolica iskoristila potencijal koji zaslužuje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Posebno smo ponosni što smo, uz svesrdnu pomoć i podršku Ministarstva kulture i medija, otvorili sobu „Doline mamuta” gdje je moguće vidjeti postav replika pronađenih fosilnih ostataka prapovijesnih životinja u Mohovu.

– Kako nam je želja promovirati i približiti naš rad, naše Mohovo – Dolinu mamuta, što većem broju posjetitelja, svakog drugog vikenda u mjesecu listopadu organiziramo dvodnevnu manifestaciju „MAMMOTH FEST” kojom kroz edukativno – zabavne programe za sve uzraste promoviramo značaj paleontološkog potencijala koji imamo i moramo iskoristiti.

A što vas čeka ovog vikenda možete vidjeti na njihovom plakatu, niže…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: Pixabay (ilustracija) & Dolina mamuta (screenshot)