2. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

14 protupravnih ponašanja, 11 privođenja… I nastavlja se istraživanje zbog ustaških pjesama!

2 min read
- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 11 osumnjičenih osoba policija će privesti nadležnom sucu za prekršaje.
Foto: OsijekExpress.com

Foto: OsijekExpress.com

Na jednoj od tribina Opus Arene iz skupine navijača, navodno s područja Vinkovaca, zaorila se ustaška koračnica. Zaglušili su ih ostali navijači povicima ‘Mi Hrvati’, ali gotovo je, šteta je počinjena, svi su čuli…

Čuli su iz FARE-a, čula je i osječka policija, jer kriminalističko istraživanje se nastavlja, javili su.

– U Opus Areni u Osijeku jučer je od 20,45 do 22,42 sati odigrana nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO 2024. između reprezentacija Hrvatske i Turske – uvodi nas policija u priopćenje mjestom i vremenom radnje i nastavlja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Prije, za vrijeme i nakon utakmice policija je postupala prema 14 osoba zbog sumnje u protupravna ponašanja kažnjiva po Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 11 osumnjičenih osoba policija će privesti nadležnom sucu za prekršaje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kriminalističko istraživanje zbog izvođenja neprimjerene pjesme tijekom odigravanja utakmice od strane grupe gledatelja na stadionu se nastavlja – zaključuju.

Inače, policija je provela jučer preventivne mjere ispred stadiona, ali za ovih 14 sve je ‘džabe’…

– Jučer je na novom osječkom nogometnom stadionu „Opus Arena“ odigrana nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO 2024. između reprezentacija Hrvatske i Turske.

– Policijske službenice Policijske uprave osječko-baranjske pridružile su se gledateljima i navijačima kako bi provele preventive projekte „Budi navijač, a ne razbijač“ i „Zajedno protiv govora mržnje“. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Prije i za vrijeme policijske službenice komunicirale su s navijačima i dijelile edukativno-informativne materijale, osobito djeci i mladima, kako bi ih upoznale da se nedoličnim ponašanjem, neredima, mržnjom i nasiljem prije početka, za vrijeme i nakon održanog  sportskog natjecanja, ugrožava sigurnost i zdravlje drugih osoba te dolazi do velikih materijalnih šteta nastalih uništavanjem imovine.

– Uz postizanje cilja, zavidne razine kulture navijanja, fair play igre i toleranciju želimo poručiti svima da navijaju miroljubivo, bez vrijeđanja, mržnje, nasilja i uništavanja – zaključuje policija.

Foto: OsijekExpress.com (ilustracija)