4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Graničar 2.0’ Počeo vrhunski događaj u Gradskom vrtu! Euro ’23 u ‘Dodgeballu’!

1 min read
Imamo domaće predstavnike, aktualne prvake prošlog izdanja Austijance odnosno djevojke Sjeverne Irske te europske 'dodgeball' sile Englesku, Italiju, Škotsku...

Dvanaesto izdanje ovog neobičnog sporta počelo je danas u dvorani Gradski vrt. I trajat će do 22. listopada. Stigle su 54 ekipe u tri konkurencije, uškoj, ženskoj i mješovitoj, a dolaze iz 19 europskih zemalja. Riječ je o više od 500 sudionika koji će na parketu Gradskog vrta sljedećih nekoliko dana igrati ‘dodgeball’, prevedeno ‘izbjegavanje lopte’ ili kako smo mi kao djeca to zvali – ‘graničar’. Samo je ovaj bolji, moderniji, rekli bi – ‘graničar 2.0’.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Imamo domaće predstavnike, aktualne prvake prošlog izdanja Austijance odnosno djevojke Sjeverne Irske te europske ‘dodgeball’ sile Englesku, Italiju, Škotsku…

Organizatori natjecanja su Hrvatski dodgeball savez i Dodgball klub Osijek uz podršku Europske dodgeball federacije. Inače, ovaj sport u cijelom svijetu igra više od 10 milijuna ljudi, u 80 država članica federacije i više to nije – mali sport.

Na otvorenju natjecanja danas ujutro bio je i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, kazavši i da ovim sportom Osijek raste kao središte sporta, kako se popunjavaju hotelski kapaciteti, raste broj noćenja, sukladno čemu su gospodarske koristi velike, a organizatorima je čestitao na sjajno organiziranom natjecanju. Inače, ovo natjecanje jamči skoro 2.000 noćenja u Osijeku.

Pogledajte galeriju i raspored natjecanja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: Grad Osijek (screenshot)


Foto: Grad Osijek (screenshot) & Organizator (screenshot)