25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Za studente, maturante, tvrtke… Dan karijera na FERIT-u u Osijeku!

2 min read
Zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin, inače i profesor na osječkom FERIT-u, nazočio je otvorenju ovog događaja i istaknuo veliku potrebu za ovim kadrom na tržištu rada.

FERIT je povodom 5. Dana otvorenih vrata i Dana karijera – DOVIK@FERIT na sveučilišnom kampusu otvorio svoja vrata predstavnicima čak 40 tvrtki, zainteresiranim studentima i znatiželjnim maturantima.

Zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin, inače i profesor na osječkom FERIT-u, nazočio je otvorenju ovog događaja i istaknuo veliku potrebu za ovim kadrom na tržištu rada.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Kada govorimo o osječkom FERIT-u i studentima koji završe neke od studijskih smjerova na FERIT-u, zaista je situacija na tržištu rada iznimno dobra, odnosno ja bih rekao da je sad već otišlo u onu drugu krajnost da tvrtkama nedostaje ovoga kadra, stručnjaka koji završe ovo područje i to je ono što je dobro. Ovaj događaj danas, dakle 5. Dan otvorenih vrata i Dan karijera je nešto što FERIT radi izvrsno, zaista to moram reći, u smislu povezivanja gospodarstva odnosno budućih poslodavaca, tvrtki koji imaju potrebu za djelatnicima iz ovoga područja i samih studenata odnosno znanosti općenito. Ja bih spomenuo ovim putem i jednu jako dobru suradnju i veliku ulogu koju je FERIT odigrao u početnim razgovorima s američkom tvrtkom Jabil koja je došla u Osijek. Jedan od razloga zašto su se odlučili u konačnici za Osijek je bio i FERIT uz druge aktere, moram spomenuti naravno i Elektotehničku i prometnu školu jer upravo su i oni prepoznali potencijal FERIT-a i ljude koji završe FERIT kao svoje buduće zaposlenike i nekoga tko će nositi razvoj te tvrtke.“ – rekao je Vulin.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Zamjenik Vulin je izrazio i veliko zadovoljstvo organizacijom i posjećenošću ovoga događaja.

„Ja sam uvijek subjektivan kad govorim o FERIT-u s obzirom da sam i djelatnik FERIT-a, ali ovdje je atmosfera toliko dobra, toliko su kvalitetni studenti koji ovdje dolaze, mladi ljudi koji su puni entuzijazma i to se osjeti u svakom kutku ovoga prostora na FERIT-u. Međutim, ono što je još važno i što je uvijek malo, što nedostaje, je da se fakultet kao znanstvena institucija bavi upravo znanstveno-istraživačkim radom za potrebe gospodarstva. To je ono kako bi trebalo biti, a FERIT to zaista dobro radi.“ – zaključio je Vulin.

FERIT ovim događajem pruža bogat program kroz 35 gostujućih predavanja, radionice i 40 štandova za prezentaciju tvrtki što studentima i predstavnicima tvrtki omogućuje izravan kontakt te pruža priliku za pronalazak karijere, umrežavanje i razmjenu znanja.

Tekst i foto: Grad Osijek