6. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Ovo su heroji! Dodijeljena priznanja i zahvalnice za višestruke darivatelje krvi u Osijeku!

2 min read
Svečanosti su nazočili ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek Martina Hećimović, zamjenik župana Josip Miletić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković te drugi uzvanici.

Svake godine krajem listopada Hrvatski Crveni križ obilježava Dan darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, a isto je učinjeno i u ponedjeljak (23. listopada 2022. godine) u Osijeku na središnjoj proslavi tijekom koje su višestrukim darivateljima krvi uručene prigodne nagrade i zahvalnice. Svečanosti su nazočili ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek Martina Hećimović, zamjenik župana Josip Miletić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković te drugi uzvanici.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Krv je lijek koji ne možemo proizvesti, već ga jedino zdrav čovjek može darovati bolesnom. Ta dragocjena tekućina spašava živote i liječi pacijente zbog čega se iskreno zahvaljujem svim nesebičnim darivateljima u našem gradu i županiji. S ponosom moram istaknuti kako je Gradsko društvo CK Osijek na području svog djelovanja (grad Osijek i sedam okolnih općina) drugo u Hrvatskoj po broju prikupljenih doza na ukupan broj stanovnika, a Osječko-baranjska županija je prva županija po broju prikupljenih doza na broj stanovnika. Svi ti rezultati ne bi bili mogući bez izvrsne suradnje s KBC-om Osijek i Zavodom za transfuzijsku medicinu, kao i suradnje s Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom – istaknula je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek Martina Hećimović.

Priznanja je, za svoj velikodušni doprinos primilo 9 žena za 35 puta darovanu krv, 77 muškaraca za 50 puta darovanu krv, 28 muškaraca za 75 puta darovanu krv i 14 muškaraca za 100 puta darovanu krv. Za izvanredan uspjeh za 125 puta darovanu krv zahvalnicu su primila dvojica muškarca, za 150 puta darovanu krv jedan muškarac i za 175 puta također jedan muškarac. Obiteljsku zahvalnicu primilo je šest obitelji, a završnu zahvalnicu dva muškaraca. Riječi zahvale uputio im je i zamjenik župana Josip Miletić koji je naglasio kako humana djela nesebičnih darivatelja spašavaju živote i svakodnevno pomažu onima u potrebi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Danas dodijeljene nagrade i priznanja višestrukim darivateljima krvi odražavaju zahvalu cijelog društva prema humanim djelima koja čine. U svemu tome, važnu i veliku uloga ima i Hrvatski crveni križ te Gradsko društvo CK-a Osijek, koji su svojim sustavnim i kvalitetnim radom olakšali svako darivanje krvi. Posebno mi je drago da su stanovnici grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u nacionalnom vrhu darovane krvi po glavi stanovnika što dokazuje njihovu veliku humanost i požrtvovnost – zaključio je Miletić.

Tekst i foto: OBŽ