24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zaklada Ana Rukavina traži pomoć za dijete i vatrogasca! I u Osijeku se može odazvati akciji!

2 min read
Kako su u akciji pozvani građani diljem zemlje, Zaklada navodi i gdje se akciji mogu osobe odazvati u Osječko-baranjskoj županiji, u Osijeku...

Zaklada Ana Rukavina nastoji pronaći podudarne darivatelje za 12-godišnju djevojčicu Tenu i 22-godišnjeg vatrogasca Filipa. I stoga poziva sve zdrave građane u dobi od 18 do 40 godina, kako dodaju – plemenite duše i velikog srca, diljem zemlje da se odazovu Akciji prikupljanja uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i upišu se u Hrvatski registar u jednom od osam transfuzijskih centara Zagreb, Osijek, Rijeka, Pula, Split, Zadar, Varaždin i Dubrovnik te samom Registru.

Kako dodaju na Facebooku, Tena se liječi od vrlo teške bolesti anaplastičnog limfoma velikih stanica, a Filip od akutne leukemije. Roditelji i bliža obitelj nisu im podudarni darivatelji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako su u akciji pozvani građani diljem zemlje, Zaklada navodi i gdje se akciji mogu osobe odazvati u Osječko-baranjskoj županiji, u Osijeku…

– KBC OSIJEK, Klinički zavod za transfuzijsku medicinu, Huttlerova 4, Osijek, utorkom i četvrtkom od 12 do 19 sati, ponedjeljkom i petkom od 7:30 do 14:30 sati, a srijedom od 07:30 do 18:30 sati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije, aplastične anemije te bolesnika s teškim i rijetkim bolestima diljem svijeta. Pozivamo sve građane da se odazovu u što većem broju kako bi pomogli malenoj Teni i mladom vatrogascu Filipu ili nekom drugom oboljelom i time humanim činom pružili nadu za život i ozdravljenje. Veliko hvala od srca! – stoji u objavi Zaklade na Facebooku.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)