20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Znaju kuda je išao i koga je vozio, ali MORH istražuje zašto je Mi-171 SH preletio Hajduk i Osijek!

1 min read
U niskom preletu iznenadio je na poluvremenu na Poljudu.

MORH zna kamo je Mi-171 SH helikopter išao, zna i koga je vozio, ali istražuju zašto mu je ‘ruta’ bila preko Poljuda u vrijeme utakmice Hajduka i Osijeka, jer mediji su redom nizali u svojim izvještajima kako je pilot odlučio pozdraviti igrače Hajduka i dati im podršku.

Ministarstvo obrane tako je jučer izvijestilo da istražno povjerenstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva istražuje prelet helikoptera iznad Poljuda u nedjelju tijekom nogometne utakmice između Hajduka i Osijeka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– HRZ je osnovao istražno povjerenstvo radi utvrđivanja činjeničnog stanja vezanog uz prelet helikoptera te je u tijeku istraga kojom će se utvrditi je li prilikom tog leta narušen Pravilnik o letenju i je li let mogao dovesti do eventualne ugroze sigurnosti civila – navelo je Ministarstvo u odgovoru medijima.

Inače, taj je helihopter HRZA bio na zadaći hitnog zračnog medicinskog prijevoza na ruti Vis-Split i koji je sletio na helidrom vojarne ‘Admiral flote Sveto Letica- Barba’, u Lori. U niskom preletu iznenadio je na poluvremenu na Poljudu.

Foto: Pixabay (ilustracija)