6. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Sarvašu završeni radovi na asfaltiranju ceste u Ulici Augustina Tina Ujevića

2 min read
Uskoro kreće i sanacija kolnika u Ulici hrvatskih junaka procijenjene vrijednosti oko 144 tisuće eura.

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković obišla je danas završene radove na asfaltiranju ceste u Ulici Augustina Tina Ujevića u Sarvašu. Riječ je o otresnici čije je uređenje stajalo oko 54 tisuće eura.

Naime, kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu i smanjilo iznošenje blata s poljoprivrednih površina na državne i nerazvrstane ceste, te uredila ruralna infrastruktura kojom se svakodnevno koriste osječki poljoprivrednici, umjesto kamenih otresnica koje brzo propadaju pod teretom poljoprivrednih strojeva koji prelaze preko njih Grad Osijek je krenuo u izgradnju dugotrajnijih, asfaltiranih, otresnica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

„Vrijednost ovih radova je 54 tisuće eura. Izvela ih je gradska tvrtka UNIKOM. A mi nastavljamo s izradom kvalitetnijih otresnica i u drugim dijelovima grada. Nije ovo prva otresnica koju smo izgradili u Sarvašu. Na prijedlog Vijeća Mjesnog odbora Sarvaš u posljednjih 2 i pol godine izgrađene su još dvije otresnice.“- izjavila je zamjenica Crnković te podsjetila da su u zadnje dvije godine Mjesnom odboru Sarvaš povećana proračunska sredstva za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture za 10 %.

Tako je prošle godine obnovljena cestu u Ulici Vjekoslava Celestina. U sklopu te obnove Vodovod je izveo i 30-ak priključaka kako bi se stanari mogli priključiti na kanalizacijsku mrežu. Ukupna vrijednost svih izvedenih radova je oko 100 tisuća eura.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Uskoro kreće i sanacija kolnika u Ulici hrvatskih junaka procijenjene vrijednosti oko 144 tisuće eura.

Tekst i foto: Grad Osijek