25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na Centralno bez ulaska vozila, GPP pojačao linije, prijevoz svim linijama besplatan!

3 min read
Grad Osijek skrbi o svojih 20 groblja i počivalištima najmilijih, rekla je zamjenica gradonačelnika Crnković, dodajući da Grad Osijek kroz svoja poduzeća, Ukop i GPP nastoji na sve načine olakšati pristup grobljima cijele godine i blagdana Svih svetih.

U utorak 31. listopada, srijedu 1. studenog kao i četvrtak 2. studenog sva groblja bit će otvorena za posjete građana od 0 do 24 sata. Djelatnici Ukopa radit će pojačano, na raspolaganju biti do 19 sati. Iako je do sada praksa bila zabrana ulaska vozilima na Centralno groblje u Osijeku samo na blagdan Svih svetih, to pravilo ovaj puta vrijedi i 31. listopada. Štoviše, Centralno groblje ima 186 parkirališnih mjesta, na sve se načine nastoje izbjeći gužve vozilima na groblju, što može biti i opasno, uslijed čega je Ukop osigurao i prijevoz za starije i slabije pokretne osobe od upravne zgrade do počivališta najmilijih, a GPP je najavio besplatan prijevoz i pojačane linije. Čitavi nisku informacija iznijeli su danas na konferenciji za novinstvo na Centralnom groblju zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković, direktor Ukopa Vedran Novokmet i direktor GPP-a Goran Pajnić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Pravilo je do sada bilo na blagdan Svih svetih, ali od ove godine i 31. listopada se neće moći ulaziti vozilima. Građani imaju dovoljno vremena do tada urediti počivališta svojih najmilijih, a potom na blagdan doći i parkirati izvan groblja, odnosno doći GPP-om… Građani starije životne dobi i osobe s invaliditetom mogu koristiti besplatnu uslugu tvrtke UKOP d.o.o., prijevoz električnim vozilom od ulaza Centralnog groblja do njima najbliže točke na glavnoj cesti unutar groblja, usluga će biti dostupna 31. listopada i 1. studenog od 9 do 16 sati – kazao je direktor Ukopa Vedran Novokmet, dodajući da su groblja spremna, očišćena, da se na 20 groblja u Osijeku, koje održava Ukop, sve pripremilo za blagdan, da su u tijeku i brojne investicije na grobljima, od sanacije postojećih sadržaja, izgradnje novih, kao i solarne elektrane na krovištu uprave, na čemu zahvaljuje podršci i pomoći Grada Osijeka i gradonačelnika Ivana Radića

Kako bi građanima osigurali brži i jednostavniji pristup grobljima na području Osijeka i prigradskih naselja, na inicijativu gradonačelnika Ivana Radića, Grad Osijek je omogućio besplatan javni prijevoz svim linijama 1. studenog. Istovremeno će pojedine linije biti jačeg kapaciteta, uvodimo i dvije izvanredne linije, od MIO-a do Centralnog groblja i nazad, kao i liniju Mačkamama – Centralno groblje – Mačkamama. Linija MIO će voziti svakog sata, od MIO-a od 7 do 18 sati, s groblja od 7:30, a linija s Mačkamame od 6:55 do 18:40, odnosno s groblja od 7 ujutro. I tako svakih 20 minuta. Linija Jug 2 – Bolnica – Jug 2 vozit će svakih 30 minuta od 6:30 do 18:45. Sve to po potrebi će biti i duže – kazao je direktor GPP-a Pajnić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Grad Osijek skrbi o svojih 20 groblja i počivalištima najmilijih, rekla je zamjenica gradonačelnika Crnković, dodajući da Grad Osijek kroz svoja poduzeća, Ukop i GPP nastoji na sve načine olakšati pristup grobljima cijele godine i blagdana Svih svetih. Apelirala je na sugrađane da izbjegavaju gužve i koriste besplatni prijevoz GPP-a, zahvaljujući poduzećima što su ispoštovala inicijativu Grada i gradonačelnika na dobrobit svih Osječanki i Osječana.

Inače, 1. studenog na Centralnom groblju Sveta Misa će se održati u 10:30, na groblju Sv. Ane u 11:00 i 16:00, groblju Donji grad u 11:00, Novi grad u 9:00, Retfala u 11:00, Mađarska Retfala u 15:00, na katoličkom groblju Tenje u 10:00 i na groblju Višnjevac u 11 sati.

Foto: OsijekExpress.com