23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Šćućurio’ se na kraju autobusa, bez dokumenata… U drugom slučaju krivotvorina za dijete…

2 min read
- U drugom slučaju, policijski službenici su 27. listopada u 3,45 sati, prilikom ulazne granične kontrole putnika u autobusu srpskih registracijskih oznaka, utvrdili kako jedan putnik nije pristupio graničnoj kontroli, nego je ostao u autobusu i tako pokušao izbjeći graničnu kontrolu i nezakonito ući u Hrvatsku.

– Policijski službenici Postaje granične policije Bajakovo zabilježili su dva slučaja počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima prilikom pokušaja nezakonitog prelaska vanjske granice – javlja policija i nabraja dva slučaja…

– Naime, 26. listopada oko 3 sata ujutro policijski su službenici, prilikom obavljanja ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Bajakovo, posumnjali kako je 39-godišnja državljanka Kosova s boravkom u Sloveniji, vozačica osobnog automobila slovenskih registracijskih oznaka, za dvoje putnika u automobilu predočila putne isprave koje ne pripadaju tim osobama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Daljnjom kontrolom utvrđen je stvarni identitet osoba te da su se pri graničnoj kontroli koristili tuđim putnim ispravama. Radi se o 23-godišnjakinji i maloljetniku, oboje državljani Republike Kosovo, nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba osobne isprave.

– Rješenjem im je odbijen ulazak u Hrvatsku i protiv njih će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Vozačici je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima uručen prekršajni nalog kojim joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 3050 eura.

– U drugom slučaju, policijski službenici su 27. listopada u 3,45 sati, prilikom ulazne granične kontrole putnika u autobusu srpskih registracijskih oznaka, utvrdili kako jedan putnik nije pristupio graničnoj kontroli, nego je ostao u autobusu i tako pokušao izbjeći graničnu kontrolu i nezakonito ući u Hrvatsku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kako putnik nije imao nikakav osobni dokument, policijski službenici su proveli detaljnu graničnu kontrolu i utvrdili kako se radi o 18-godišnjem državljaninu Afganistana.

– Zbog neispunjavanja uvjeta ulaska propisanih Zakonikom o schengenskim granicama, državljaninu Afganistana je rješenjem odbijen ulazak u Hrvatsku, dok je 42-godišnjem vozaču autobusa, državljaninu Srbije, izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3050 eura.

– Nakon što su podmirili novčane kazne, počiniteljima prekršaja je omogućeno daljnje putovanje – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)