16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policija provela i kriminalističko istraživanje požara kuće! Mladić dan ranije zapalio daske i ostavio…

2 min read
23-godišnjak zapalio daske u dvorišnoj prostoriji koja se nalazi uz zid obiteljske kuće i napustio mjesto događaja...

Policija je provela kriminalističko istraživanje požara jedne obiteljske kuće u Slavoniji. Vrlo je to često samo očevid uz inspektore, a ova kvalifikacija je svakako neugodna za čitanje.

– U srijedu 1. studenoga 2023. dovršen je očevid požara na kući u Pleternici kao i kriminalističko istraživanje te  je utvrđeno da je  dana 31. listopada oko 13 sati, 23-godišnjak zapalio daske u dvorišnoj prostoriji koja se nalazi uz zid obiteljske kuće i napustio mjesto događaja – javlja danas policija i nastavlja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Tom prilikom došlo je do širenja požara kroz otvor na krovište navedene kuće i na strop jedne prostorije. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 1.500,00 eura, a protiv 23-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara – zaključuju iz policije.

Podsjećamo, policija je ranije javila kako je u srijedu 1. studenoga 2023. oko 0.15 sati u Pleternici u Vinogradskoj ulici došlo do požara na kući u vlasništvu 23-godišnjaka. Znači, palio je daske u 13 sati prethodnog dana, a sve je eskaliralo sljedećeg, malo iza ponoći.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Od 00:43 do 2:30 trajala je intervencija gašenja požar kuće u Vinogradskoj ulici u Pleternici – izvijestili su na društvenim mrežama i vatrogasci DVD-a Pelernice, dodajući kako su na intervenciji bili sa četiri vozila i 13 vatrogasaca. – Policija i djelatnici HEP-a bili prisutni – zaključili su.

Foto: Pixabay (ilustracija)