21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

58 djelatnika MUP-a ni iz trećeg pokušaja nije položilo državni ispit! Dobili otkaze!

2 min read
Na ispit se može izaći maksimalno tri puta. Ako ispit ne položi, državni službenik dobije otkaz.

Njih 58 nije na vrijeme položilo državni stručni ispit i otpušteno je iz MUP-a. Uz njih je otkaze dobilo još 6 službenika zatvorskog sustava i probacije.

N1 Televizija dodaje da je do toga je došlo nakon skandala s namještanjem polaganja državnih stručnih ispita za što je optužena bivša državna tajnica u ministarstvu uprave Josipa Rimac, piše N1.

Naime, ispit se mora položiti najkasnije u roku od godine dana od početka rada u državnoj službi, odnosno u roku od šest mjeseci idu li na radno mjesto više razine. Na ispit se može izaći maksimalno tri puta. Ako ispit ne položi, državni službenik dobije otkaz.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Od stupanja na snagu novog pravilnika ukupno 307 službenika MUP-a položilo je državni ispit u prvom polaganju, 151 u drugom polaganju, a 71 u trećem polaganju – odgovorili su iz MUP-a, za N1, potvrđujući, da ukupno 58 službenika do sredine listopada ove godine nije u propisanom roku položilo državni stručni ispit, pa su dobili otkaze.

N1 nadalje piše kako su iz Ministarstva pravosuđa i uprave naveli kako kod njih nije bilo službenika koji ni u trećem pokušaju nisu položili državni ispit.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Međutim, prestanak službe po sili zakona zbog nepolaganja državnog ispita u propisanom roku, od uvođenja elektroničkog državnog ispita u studenom 2022. do danas nastupio je za šest službenika zatvorskog sustava i probacije – potvrđuju iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)