3. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pazite kad’ skrećete, pazite gdje parkirate… U ponedjeljak kreće tramvaj!

1 min read
Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju - obavijestili su iz osječkog GPP-a.

Od ponedjeljka ponovno će tramvaji biti na osječkim ulicama. Imaju servisne vožnje, potrebu ne zahrđati, da se slikovito izrazimo. Ali, bez obzira s kojim razlogom prometuju, potrebno je biti oprezan u prometu, prilikom skretanja, paziti gdje parkirate…

– Od 6. do 10. studenog obavljat će se servisne vožnje tramvajskih vozila. Molimo sugrađane da obrate pozornost na tramvajska vozila u prometu te da svoja vozila ne parkiraju na tramvajsku prugu. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju – obavijestili su iz osječkog GPP-a.

Inače, valja na umu imati i ovo…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podizanje vozila paukom je 100 eura, kazna za nepropisno parkiranje od strane redara u gradu, koji izdaje nalog za podizanje, iznosi 150 eura, eventualna ležarina kod Unikomove komporstane 10 eura po danu. Zatraži li policija podizanje vozila, tada je kazna 40-ak eura (postoje klasifikacija). A na sve to ide i GPP-ov odštetni zahtjev za izgubljenu dobit. O.K., ne voze putnike, ali troše struju, vozača, vozilo… Za sat vremena čekanja GPP je naplaćivao prošle godine, neslužbeno saznajemo, 1.685,00 kuna, bez PDV-a. Znači, oko 280 eura s PDV-om. Pojednostavljeno, u nekakvom najgorem scenariju, parkiranje na tračnicama može stajati i do 530 eura!?

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)