6. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Iz Njemačke preko IPA sekcije OBŽ stigla velika donacija medicinske opreme!

2 min read
Zahvaljujem i gradskim tvrtkama Vodovodu i Unikomu koji su sufinancirali prijevoz i pomogli u dostavi donacije - rekla je ravnateljica osječkoga Crvenog križa Martina Hećimović.

IPA Hrvatska Sekcija, međunarodna policijska asocijacija bivših i sadašnjih policijskih službenika, danas je u Osijeku predala Crvenom križu veliku donaciju medicinske opreme, a koju je prikupio BRK Regenzburg za GDCK Osijek.

– Ovim putem se još jednom zahvaljujemo Udou Schulzeu i njegovom timu koji su svojim zalaganjem prikupili ovu pomoć te Željku Krajnoviću. Nadamo se da će ova suradnja između IPA Osijek i BRK Regenzburg biti uspješna, što nam je potvrdio i Schulze, ujedno zahvaljujemo se dogradonačelniku Draganu Vulinu, te osječkoj tvrtci Vodovod Osijek koja je financirala prijevoz donacije i Ukop Osijek na logistikoj potpori za istovar – navodi predsjednik kluba IPA Osijek Ladislav Bece, navodi se u priopćenju IPA Hrvatska OBŽ.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– IPA je strukovna organizacija policajaca iz cijeloga svijeta. Naš regionalni klub uključen je u humanitarne, sportske i kulturne aktivnosti. Ovo je već četvrta donacija, a dosadašnje su bile namijenjene Općoj bolnici Našice, KBC-u Osijek i Općoj bolnici Karlovac. Donacija je prikupljena putem Crvenoga križa grada Regensburga s kojim surađujemo više od deset godina – rekao je tajnik Kluba IPA osječko-baranjska Zoran Kon.

– Riječ je ponajviše o medicinskim pomagalima kao što su bolnički kreveti, invalidska kolica i hodalice, a donacija sadrži i rabljenu odjeću i obuću. Sve će to dobro doći Crvenom križu u radu s našim korisnicima. Velika je to i vrijedna donacija za našu posudionicu jer potrebe su sve veće. Ona funkcionira tako da ljudi mogu posuditi pomagala bez naknade i zadržati ih sve dok su im potrebna. Zahvaljujem i gradskim tvrtkama Vodovodu i Unikomu koji su sufinancirali prijevoz i pomogli u dostavi donacije – rekla je ravnateljica osječkoga Crvenog križa Martina Hećimović.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Naime, velikim zalaganjem BRK Regenzburg, g. Udo Schulze i njegovog tima te Željka Krajnovića, ponovo je stigla vrijedna donacija medicinske opreme za GDCK Osijek. Spomenuta donacija sastoji se od 10 električnih bolničkih kreveta, 10 madraca, uredske stolice, hodalice, preko 3 tone bolničke posteljne i medicinske radne odjeće, uredskog namještaja i dr. navodi voditelj projekta i član IPA Osijek, Božidar Vrselja.

Foto: IPA, Radio Osijek (screenshot)