19. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonac pijan na biciklu u pješačkoj zoni: “Što me pr*** u zdrav mozak, nabijem vas na ku*** policijski…”

2 min read
Sutkinja mu se ipak smilovala, navodi portal. Dobio je ublaženu kaznu od 300 eura, jer je u obzir uzeto 'izraženo žaljenje, okolnost da dosad nije kažnjavan za to djelo, zbog čega mu je sud izrekao novčane kazne ispod najnižih propisanih'.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Vozio je bicikl po pješačkoj zoni, a kada je zaustavljen, Slavonac je brutalno izvrijeđao policiju. Uz to, bio je pod utjecajem alkohola, doznaje i piše portal Danica.hr, donoseći sastavnice presude iz koje je razvidno kakav se ‘repertoar’ psovki našao ‘na meniju’…

– Je*em ti mater balavu, je*em ti Boga, što me pr*aš u zdrav mozak, nabijem vas na ku*ac policijski, smrdiš pi*ko jedna smrdljiva, je*em ti Isusa razapetog na križu, sto majki ti je*em – stoji da je Slavonac kazao policiji, čime je omalovažavao i vrijeđao državne organe, odnosno službene osobe, za što je po novome prekršajnom zakonu koji je nedavno stupio na snagu, predviđena kazna od 700 do čak 4000 eura ili 30 dana zatvora, piše portal Danica.hr.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sutkinja mu se ipak smilovala, navodi portal. Dobio je ublaženu kaznu od 300 eura, jer je u obzir uzeto ‘izraženo žaljenje, okolnost da dosad nije kažnjavan za to djelo, zbog čega mu je sud izrekao novčane kazne ispod najnižih propisanih’.

Inače, sve se to dogodilo u srpnju ove godine oko 19:15 sati na Trgu kralja Tomislava u Novoj Gradišci. Slavonac je vozio bicikl, upravljao je biciklom pješačkom zonom gdje je vidno postavljenim prometnim znakom zabranjen promet za bicikle. Nadalje, upravljao je biciklom u prometu na cesti pod utjecajem alkohola, 1,89 promila. Potom je izvrijeđao policiju.

Sve je priznao, izrazio žaljenje… “Što reći… Žao mi je zbog svega te koristim ovu priliku da se ispričam policijskom službeniku za riječi koje sam mu rekao. Molim gospođu sutkinju, ukoliko je to moguće, da mi umanji novčane kazne”, skrušeno je rekao.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Za vožnju pješačkom zonom dobio je 26 eura kazne, a za vožnju pod utjecajem alkohola 66 eura, ali mora platiti i 30 eura troškova postupka. Ukupno 422 eura, od čega mu s oduzima 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. Presuda je nepravomoćna.

Foto: Pixabay (ilustracija)