6. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Đakovački vezovi, HeadOnEast… tim redom najbolji događaji države! A imamo i ‘Najboljeg domaćina’!

3 min read
Zamjenik župana Mato Lukić i direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić uzeli su s radošću priznanje kao finalisti. Jer, HeadonEast i Vezovi dva su od tri najbolja događaja u državi.

HeadOnEst ‘izgubio je za dlaku’ od Đakovačkih vezova! Tako kažemo iz perspektive Osječana. A iz perspektive Slavonaca – Đakovački vezovi su pobjednici u kategoriji Turistički događaj godine u dodjeli godišnje Nagrade turističke nagrade. Zamjenik župana Mato Lukić i direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić uzeli su s radošću priznanje kao finalisti. Jer, HeadonEast i Vezovi dva su od tri najbolja događaja u državi. A i u Nagradi za Ljude u turizmu imamo svoje šampione. To su Ivica i Marica, odnosno Nagrada za Domaćina turističkog seljačkog domaćinstva otišla je u ruke Nade Piljić.

Sinoć je, naime, u Rovinju održana završna svečana večer Dana hrvatskog turizma na kojoj su dodijeljene Godišnje hrvatske turističke nagrade, nagrade za najbolje u turizmu Hrvatske u 2023. Novim šampionom hrvatskog turizma proglašen je Dubrovnik, najboljim turističkim događajem godine proglašeni su Đakovački vezovi, dok je u kategoriji Ljudi u turizmu Godišnja nagrada Anton Štifanić dodijeljena Javnoj ustanovi Baraćeve špilje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Godišnje hrvatske turističke nagrade u ovoj su se godini dodjeljivale prema novom konceptu, prema novim kategorijama koje su zajedno definirali Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora. Riječ je o 15 kategorija, odnosno nagrada za turistički događaj godine, turistički aranžman godine, gastronomski doživljaj godine, hotel i kamp godine, a dodijeljene su i nagrade u aktivnom, kulturnom, nautičkom, poslovnom, ruralnom te zdravstvenom turizmu, kao i nagrade za unique smještaj godine i turističku destinaciju godine (šampion hrvatskog turizma).

Za Nagradu u ruralnom turizmu ‘hrvali’ su se kao finalisti Baranja, Ranč Ramarin u Garčinu i Berba mandarina u dolini Neretve, da bi potonji i osvojili nagradu.

– Vezovi, kao turistički događaj godine, daju dodatnu vrijednost turističkoj destinaciji, unaprjeđuju doživljaj u turizmu i jačaju identitet lokalne zajednice i Hrvatske u cjelini. Ponosni smo na ovu, uistinu prestižnu nagradu koja nam je potvrda kvalitetnog višegodišnjeg rada, ali i poticaj da Vezove podignemo na još višu razinu  – izjavio je prilikom preuzimanja nagrade gradonačelnik Đakova Marin Mandarić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Đakovački vezovi, koji su se ove godine održali 57. put su jedna od najvećih manifestacija izvornog narodnog folklora u Hrvatskoj i Europi koja njeguje i čuva kulturu i tradiciju Slavonije. Ove je godine u kategoriji turističkog događaja godine bilo nominirano čak 86 manifestacija, a uz Vezove je u samom finalu bio i HeadOnEast, manifestacija koju već petu godinu za redom organizira Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija. U kategoriji Nagrada u ruralnom turizmu jedan od tri finalista je bila i Baranja.

„Čovjek ključ uspjeha u turizmu – djelatnik godine“ nagrada je koja se dodjeljuje u 19 kategorija, a ovogodišnji domaćin turističkog seljačkog domaćinstva je Nada Piljić iz Seoskog gospodarstva Ivica i Marica iz Karanca.

– Iznimno mii je drago što se istok Hrvatske razvija kao kvalitetna kontinentalna destinacija, a o potencijalima Osječko-baranjske županije govore četiri nominacije i dvije prve nagrade na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma. Čestitam Gradu Đakovu i Turističkoj zajednici Grada Đakova kao i obitelji Piljić za koje možemo reći da su jedni od predvodnika ruralnog turizma u Baranji. Đakovački vezovi, Nada Piljić, HeadOnEast i Baranja kao destinacija prepoznati su i na nacionalnoj razini, a mi ih nastavljamo osnaživati i razvijati kao i druge segmente turizma naše županije – rekao je Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije i dodao kako Osječko-baranjska županija posljednjih godina bilježi kontinuirani rast turističkih dolazaka i noćenja kao cjelogodišnja destinacija.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ovogodišnjim šampionom hrvatskog turizma proglašen je Grad Dubrovnik, a nagradu je gradonačelniku Mati Frankoviću uručio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Dani hrvatskog turizma održani u Rovinju, osim svečane dodjele nagrada, okupili su brojne turističke djelatnike, gradonačelnike, župane, ministre i saborske zastupnike koji su imali priliku sudjelovati na panelima i radionicama. Organizator je kao i prijašnjih godina Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.  

Uostalom, evo svih finalista i pobjednika…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: Facebook (screenshot)

DHT2023_nagrade


Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other