6. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Još malo o Adventu u Osijeku! Koncerti, ‘ferris’…, ali i Festival jelki, ‘kaleidoskop’, Središnji ured Djeda Božićnjaka…

3 min read
Zonu B obilježit će i otvaranje Središnjeg ureda Djeda Božićnjaka u Osijeku. Vikendom će i Zonu B dodatno obilježiti tematski festival svijetla.

Nabrojali smo do sada gdje će sve biti, koliko će i kakvih kućica biti, znamo i tko sve od glazbenih zvijezda nastupa na Adventu u Osijeku, da se vraća ‘ferris wheel’, odnosno panoramski kotač, da će ‘kod Školjke’ biti lunapark, ali ima još do sada ‘neizgovorenih’ pojedinosti.

U Tvrđi će postojati ‘zone’, pročitali ste već, no što će svaka od njih sadržavati, osim ranije nabrojanog i očekivanog…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Prva ključna lokacija je Konkatedrala sv. Petra i Pavla ispred koje je tradicionalno smješten adventski vijenac i centralni bor i gdje se uz prigodni program svake nedjelje nakon večernje mise pali adventska svijeća. Kako na tu lokaciju stižu i jaslice, ona će biti aktivna od 01.12.2023. do 07.01.2024. godine – objavio je Kulturni centar, ali tek u sljedećim rečenicama stižu još zanimljiviji detalji…

Zona A je u Tvrđi, na Trgu J. Križanića, ispred crkve sv. Mihovila. Ona predstavlja kontinuirani centralni program Adventa u Osijeku Uz svakodnevnu ponudu prigodne hrane i pića, zonu će obilježiti tradicionalni božićni ugođaj, prodaja suvenira i tradicijskih proizvoda u toplom božićnom ambijentu. Program podrazumijeva i pozornicu za glazbeni program, dječji program i različite aktivacije. Vikendom će Zonu A
dodatno obilježiti tematski festival svijetla. Sve to događat će se od 1. do 25. prosinca.

Zona B je Trg svetog Trojstva, Tvrđa. Tu će biti Festival jelki. Trg svetog Trojstva bit će obogaćen velikim
okićenim jelkama koje će posjetitelje dovesti do sada već prepoznatljivog najvećeg panoramskog kotača u Hrvatskoj. Zonu B obilježit će i otvaranje Središnjeg ureda Djeda Božićnjaka u Osijeku. Vikendom će i Zonu B dodatno obilježiti tematski festival svijetla.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nadalje, u Zoni C, u Franjevačkoj ulici u Tvrđi bit će 4 Adventska festivala za 4 vikenda, božićni ugođaj i glazbeni programi na velikoj pozornici, uz prigodnu ponudu hrane i pića. Tamo će biti događanja 2., 9., 16. 23. i 24. prosinca.

Uz navedeni koncept važno je naglasiti kako će veliki lunapark ponovno biti ‘kod Školjke’ te kako će Tvrđa ove godine biti domaćin i novogodišnjeg programa, i dječjeg i večernjeg i za tu prigodu dodatno će se aktivirati i Trg Vatroslava Lisinskog.

A sada se podsjetimo i poznatog otprije…

Marko Tolja vrhunski je izbor za otvorenje. Čovjek pjeva, ‘brblja’, nastupa…, to je zajamčen ‘show’ na uvodu ponajbolje božićne manifestacije u državi. Slijede Vanna i Intrade, ‘krema’ domaće glazbe, vokalni ‘top’ kojeg nacija ima, a onda, kada se već ‘raspištolji’ Advent, slijede Vatra, Songkillersi… Uostalom, evo cijelog popisa… Dakle, Marko Tolja ‘otvara’ Advent 1.12., dan poslije ‘na stageu’ bit će Vanna, 8. prosinca dolazi Klapa Intrade, odmah sljedeći dan nastupa Vatra, 15. prosinca nastupa Bang Bang, sljedeću večer, 16. prosinca Songkillersi, 22. prosinca Gelato Sisters, a 23. prosinca… E, to je finale i to nam još nije otkriveno.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kulturni centar Osijek raspisao je Javni poziv za davanje u zakup sajamskih kućica za pružanje djelatnosti prigodne prodaje i ugostiteljskih usluga te promociju vlastitih proizvoda na manifestaciji „Advent u Osijeku 2023“. Dakle, počelo je! Javni poziv prenijela je Turistička zajednica Grada Osijeka. Advent će biti na tri lokacije u Tvrđi!

– Manifestacija „Advent u Osijeku 2023“ održat će se u razdoblju od 1. prosinca 2023. do 31. prosinca 2023. u Osijeku na lokacijama Trg Juraja Križanića i Franjevačka ulica. Organizatori manifestacije „Advent u Osijeku 2023.“ su Grad Osijek, Turistička zajednica grada Osijeka i Kulturni centar. Sudjelovanje podrazumijeva izlaganje, prodaju i prezentaciju autohtonih proizvoda i usluga te prezentaciju gastronomske ponude – stoji u objavi.

A Zona će biti za ugostiteljsku djelatnost, s 5 kućica i prodajnu s 10. Tu se zahtjevaju, od kućice do kućice, kobasice u pecivu, burgeri, langošice, gulaš i sarma, fritule… B Zona imat će 8 kućica za ugostiteljsku djelatnost.

Pogledajte raspored…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Tvrda_Advent_Karta_


Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other