23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

DORH: Ministar je pretjecao kamion! Iz bolnice vijest: Ministar se ne sjeća nesreće!

2 min read
Kako govori Šego, Banožić je trenutno smješten u jedinici intenzivnog liječenja. Izvan životne opasnosti je, ali potreban je veliki oprez.

UPDATE, 11.11.’23. u 15:45 sati: – U ovim okolnostima, ja sam danas popodne razriješio ministra Marija Banožića dužnosti ministra obrane. Ovlastio sam državnoga tajnika, gospodina Zdravka Jakopa, za obavljanje svih poslova MORH-a, kazao je premijer Andrej Plenkpvić, izražavajući žaljenje i sućut obitelji poginule osobe u prometnoj nesreći, kao i želju za brzim oporavkom ministru.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Ministar obrane Mario Banožić, sudionik teške prometne nesreće u kojoj je rano jutros smrtno stradao vozač kombija, u stabilnom je stanju u KBC-u Osijek, izvan životne opasnosti. I ne sjeća se prometne nesreće, rečeno je danas iz osječkog KBC-a, kamo je ministar prebačen nakon prve obrade u OŽB Vinkovci. Prve su procjene govorile kako je riječ o nagnječenju mozga, kako je ministar bio svo vrijeme pri svijesti, ali i ozljeda prsnog koša i prijelom noge. Danas je o stanju pacijenta izvijestio i dr.sc. Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek i šef kirurške službe.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako govori Šego, Banožić je trenutno smješten u jedinici intenzivnog liječenja. Izvan životne opasnosti je, ali potreban je veliki oprez. Šego dodaje kako Banožić nije pri punoj svijesti, što smatra uobičajenim za ovakav tip ozljede mozga. Nema tragova unutarnjeg krvarenja. Nadalje, ministar se ne sjeća događaja, govori osječki liječnik…. – Dakle, ne sjeća se da je doživio prometnu nesreću, to je u ovim slučajevima uobičajeno – kazao je dr. Šego.

U međuvremenu se o prometno nesreći oglasila i zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru Biljana Luburić. Ona kaže kako je osobno vozilo pretjecalo teretno vozilo, bez da se vozač prethodno uvjerio da to može učiniti s obzirom na vremenske uvjete i stanje na cesti, nakon čega je došlo do sudara s kombi vozilom koje je dolazio iz suprotnog smjera.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)