30. studenoga 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Banožiću kaznena prijava za Izazivanje prometne nesreće iz nehaja sa smrtnom posljedicom…

2 min read
- Zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača će Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
Foto: Vinkulja.hr (ustupljeno za objavu)

Foto: Vinkulja.hr (ustupljeno za objavu)

Policijska uprava vukovarsko-srijemska danas je u priopćenju najavila da će podnijeti kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra Marija Banožića za Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Index.hr doznaje i ostale detalje podnošenja kaznene prijave…

– Prvi stavak se odnosi na počinjenje prometne nesreće, stavak je nehaj i stavak je šest, da je prouzročio smrtni slučaj, odnosno da je došlo do smrti – rekao je za Index.hr glasnogovornik Dragoslav Živković, a Index dodaje da ukoliko Županijsko državno odvjetništvo prihvati ovakvu kaznenu prijavu i ukoliko ona u tom obliku rezultira optužnicom, Banožiću prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Očevidom prometne nesreće, kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, utvrđeno je kako je 44-godišnji vozač (državni dužnosnik) osobnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Vinkovaca u smjeru Županje, obavljao radnju pretjecanja s lijeve strane teretnog vozila koje se ispred njega kretalo u istom smjeru, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne ometajući promet iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila u prednji dio kombi vozila (teretno vozilo) pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak – objavila je ranije danas policija, dodajući…

– Uslijed zadobivenih ozljeda 40-godišnji vozač je preminuo na mjestu događaja, dok su 44-godišnjeg vozača djelatnici hitne medicinske pomoći prevezli u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima te potom u Klinički bolnički centar Osijek na daljnje liječenje.

– Po nalogu zamjenice Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, nad tijelom preminulog vozača obavit će se obdukcija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru. Od 44-godišnjeg vozača su izuzeti nesporni uzorci krvi i urina radi analize.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača će Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

– Tijekom obavljanja očevida prometne nesreće, u vremenu od 8.15 do 16.26 sati, za promet je bila zatvorena dionica državne ceste DC-55 (Vinkovci-Županja) – zaključuje se u priopćenju.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other