28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zekić ‘bremenito’ nakon susreta: “Nisam primoran davati šansu nekome zbog statusa…”

2 min read
- Naravno, neću nikoga prozivati, ali su neke stvari u životu i nogometu vrlo jasne i moramo to riješiti. Nisam primoran davati šansu nekome zato što ima status kakav je imao ili ga treba imati - zaključio je Zekić.

Osijek je jučer umalo izvukao ‘deblji kraj’ u srazu s Lokomotivom. Srećom, nije. Zabio je Fiolić u finišu utakmice za 1-1. Pa ipak, nije to moglo ‘izvući’ dojam susreta. Svjedoče tome i rečenice trenera Osijeka Zorana Zekića nakon susreta. Naravno, valja iščitati cijeli kontekst, no pojavljivali su se ‘termini’ poput – ‘patim’, ‘patit će’, ‘pojedinci moraju vidjeti koliko doprinose’…

– Kako ću biti zadovoljan rezultatom? Da sam ovdje tri mjeseca, danas bih vrištao od ludila. U prvo poluvrijeme ušli smo bojažljivo, bez ikakve agresije, ideje, kompaktnosti… Skrivali smo se, imali smo puno neforsiranih pogrešaka. Na poluvremenu smo napravili to što smo napravili, bili smo jako dobri, samo nam nedostaje mirnoće i igrača u završnici te vjere u sebe, agresivnosti i hrabrosti. Patim već sad, morat će sa mnom patiti i momčad, a morat će i navijači još neko vrijeme – rekao je Zoran Zekić, trener Osijeka, malo nakon utakmice, dodajući i bremenitije izjave…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kako će suparniku biti teško braniti se kada su nam ponovo linije bile razvučene, nismo imali gore priključak ni trčali u dubinu, automatski smo bili i slabi na druge lopte?! Bilo je puno nedostataka. Bio sam siguran da ćemo zabiti i drugi gol, ali očito nismo još ta momčad koja može napraviti totalni preokret.

– Moramo se i karakterno preispitati, a neki pojedinci moraju sjesti sami sa sobom i vidjeti kako pridonose klubu i kako pomažu momčadi. Predugo to traje. Naravno, neću nikoga prozivati, ali su neke stvari u životu i nogometu vrlo jasne i moramo to riješiti. Nisam primoran davati šansu nekome zato što ima status kakav je imao ili ga treba imati – zaključio je Zekić.

Foto: Ian Srčnik, OsijekExpress.com