24. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

On će biti novi župan OBŽ! Mato Lukić – 10 godina u vojsci, 15 godina u socijalnoj skrbi!

2 min read
Inače, Matu Lukića, osim kao zamjenika župana, ovdašnja javnost poznaje i kao načelnika Stožera Civilne zaštite OBŽ.
Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

– Odabir premijera Andreja Plenkovića logičan je slijed i potvrda velikog doprinosa i rada župana Ivana Anušića. Ne sumnjam da će Anušić obavljati dužnost ministra kao i župana, vrlo predano i ozbiljno. Kao maloljetni dragovoljac, načelnik i župan, siguran sam da će dati obol u ministarstvu. Nadalje, Zakon u ovakvim situacijama nalaže da nakon isteka više od polovice mandata dužnost župana preuzme prvi zamjenik župana. Mogu samo reći da ćemo nastaviti raditi u istom smjeru, a svi su pokazatelji da se dobro radilo i dobro radi. Sve će funkcionirati onako kako treba – kazao je Mato Lukić, odskora novi župan OBŽ.

Novi župan osječko-baranjski bit će Anušićev dosadašnji zamjenik, HDZ-ov dožupan OBŽ Mato Lukić. Od trenutka kada Ivan Anušić postane ministar obrane RH, Lukić preuzima županiju. Od njihova izbora u OBŽ prošlo je više od dvije godine, više od pola mandata, stoga ne moramo na nove izbore.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Rođen je 6. rujna 1973. godine u Osijeku, završio je Kineziološki fakultet, potom i studij Socijalnog rada, a trenutno je polaznik Poslijediplomskog specijalističkog studija Psihosocijalni pristup u socijalnom radu na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – stoji u životopisu Mate Lukića, u kojem se nastavlja…

– U lipnju 1991. godine uključio se u obranu Republike Hrvatske kao maloljetni dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik 106. i 130 brigade, kasnije pripadnik Vojne policije te 3. Gardijske brigade. Aktivno je sudjelovao u vojno – redarstvenoj akciji „Bljesak“, dva puta odlikovan odlukom Predsjednika Republike Hrvatske te pismeno pohvaljen za iskazanu hrabrost i časno izvršavanje borbenih zadataka. U Hrvatskoj vojsci ostao je punih 10 godina.

– U sustavu socijalne skrbi radio je 15 godina, od toga pet godina na mjestu ravnatelja u Domu za odgoj djece i mladeži Osijek. Od veljače 2018. godine bio je ravnatelj Doma zdravlja Osječko – baranjske županije. Oženjen je, otac dvije kćeri i s obitelji živi u Osijeku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, Matu Lukića, osim kao zamjenika župana, ovdašnja javnost poznaje i kao načelnika Stožera Civilne zaštite OBŽ.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)