3. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Biciklistica preminula pošto je udarila u otvorena vrata auta! Vozačica kriva, osiguranje osporava odštetu…

2 min read
Dogodila se ta nesreća u prosincu '19. godine, oko 10:30 sati u Slavonskom Brodu. Vozačica je zaustavila osobni automobil i neoprezno otvorila vozačka vrata.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Vozačica bicikla (54) prvo se pridigla, izgledalo je kao da će biti dobro, piše portal Danica.hr, a onda je ipak morala potražiti liječniku pomoć, da bi 8 dana kasnije u bolnici preminula. Vozačica automobila (64), koja je otvorila vrata vozila i na taj način srušila biciklisticu, dodaje portal, pravomoćno je osuđena.

Dogodila se ta nesreća u prosincu ’19. godine, oko 10:30 sati u Slavonskom Brodu. Vozačica je zaustavila osobni automobil i neoprezno otvorila vozačka vrata.

– Tom prilikom došlo je do udara vrata vozila u desnu potkoljenicu biciklistice, uslijed čega je pala na kolnik i pri tome zadobila natučenje glave, nagnječenje desne potkoljenice, prijelom svoda lubanje, nagnječenje mozga s krvarenjem. Ozlijeđena biciklistica preminula je osam dana kasnije na odjelu za intenzivnu njegu Opće bolnice u Slavonskom Brodu – stoji u presudi koju prenosi Danica.hr, dodajući kako je vozačica osuđena na zatvorsku kaznu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Za trajanja istrage vozačila je kazala, piše portal, kako nje gledala u retrovizor, da bi na suđenju promijenila iskaz, kazavši da je pogledala, ali nije vidjela nikoga. Dodala je i kako se parkirala u ulici gdje nema obilježeno parkirno mjesto uz kolnik, da je ugasila auto, pogledala u lijevi bočni retrovizor, vidjela da nema nikoga, uzela stvari sa suvozačkog mjesta i otvorila vrata…

– …u tom trenutku čula je tresak bicikla i vidjela ženu da leži. Tada nije uočila osobu kako vozi bicikl u retrovizoru – piše u pravomoćnoj presudi.

Vještačenja i iskazi svjedoka doveli su do utvrđenja kako je vozačica automobila kriva, a presudom je osuđena na zatvorsku kaznu, dodaje se.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sud je, piše portal, odlučivao i odšeti za smrt žene, dodijelivši obitelji 108.000 eura, uz 28.000 eura troška, ali ta je presuda nepravomoćna i osiguravateljska tvrtka se može žaliti. Osiguravatelji osporavaju navode iz tužbe, dodaje se, tvrdeći kako obitelj u konkretnom slučaju nema pravo na naknadu štete od njih na temelju police osiguranja, jer je vozilo stajalo.

Foto: Pixabay (ilustracija)