5. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kaže ministar Fuchs: Nastavnike se ipak neće novčano kažnjavati!

1 min read

Iz prijedloga izmjena i dopuna Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi izdvaja se, miče stavak koji se odnosi na novčano kažnjavanje nastavnika, rekao je danas ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, a nakon što se nacijom ‘digla prašina’ kako bi nastavni kadar mogao ‘dobiti po džepu’ zbog, pretpostavljalo se, ‘neopravdano loših ocjena pojedincu’ (!?).

– S obzirom na to da je jedna odredba toga članka izazvala toliko bure, i očito se počela politizirati, mi ćemo taj stavak članka maknuti iz prijedloga izmjena i dopuna Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama – rekao je ministar.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, kako veli Fuchs, stavak o novčanim kaznama odnosio se na one koji se ne pridržavaju postojećih pravilnika. Štoviše, objasnio je da takvo što postoji i u drugim zakonima za one koji se ne pridržavaju propisa.

– Međutim, ako je to takav veliki problem, najjednostavnije je to maknuti i da ostane ovako kako je bilo. Odgovornost će se, u prvom redu, kao i do sada odnositi na ravnatelje škola i na same ustanove. Nije bila namjera, ići od škole do škole i provjeravati i kažnjavati – rekao je.

Foto:

Facebook Comments