8. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

20. godina djelovanja Udruge za borbu protiv ovisnosti Ne-ovisnost! Gradonačelnik čestitao…

2 min read
Čestitke za jubilej uputio je zamjenik župana Josip Miletić, koji je istaknuo potporu Osječko-baranjske županije Udruzi u prethodnom i nadolazećem razdoblju.

Osječka Udruga za borbu protiv ovisnosti “Ne-ovisnost” u utorak je obilježila 20. obljetnicu svoga djelovanja svečanošću održanoj u Vikarijatu Osijek Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Svečanosti je nazočio i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić koji je istaknuo dobru suradnju Udruge i Grada.

– Čast mi je danas biti na 20. obljetnici Udruge Ne-ovisnost, koja je nastala na entuzijazmu a danas je prepoznata ne samo na lokalnoj nego i na nacionalnoj razini. Drago mi je da Grad Osijek dobro surađuje s udrugom, da smo partneri i da ćemo i u idućem razdoblju isto tako nastaviti zajedno raditi. Istaknuo bih da oni pomažu osobama koje su se resocijalizirale, ovisnicima koji to više nisu u zapošljavanju, i to je hvalevrijedna gesta. Čestitam im na 20 godina uspješnog rada, a posebno brojnim volonterima i želim im puno sreće u nastavku – kazao je gradonačelnik Radić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Čestitke za jubilej uputio je zamjenik župana Josip Miletić, koji je istaknuo potporu Osječko-baranjske županije Udruzi u prethodnom i nadolazećem razdoblju.

–  Udruga Ne-ovisnost poboljšala je i zdravstvenu i socijalnu sliku na području županije. Osječko-baranjska županija pomaže i izravnim financijskim sredstvima, no pomagat ćemo i u organizacijskom smislu, ako nešto možemo s našim institucijama učiniti. Važno je da postoje ljudi koji će pomoći, a prevencijom, naravno, uvijek činimo puno više nego kad moramo kasnije liječiti stvar. Prevencija je ključ – poručio je zamjenik župana Miletić.

Predsjednik Udruge Ne-ovisnost Tomislav Mišetić rekao je da se udruga u ovih 20 godina razvila od grupe entuzijasta u jednu respektabilnu organizaciju koja pokriva sva područja u borbi protiv ovisnosti, uključujući i rehabilitaciju, resocijalizaciju, smanjenje štete nastale kao posljedica ovisnosti, ali i prevenciju te zapošljavanje rehabilitiranih ovisnika.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Do sada je kroz naš program rehabilitacije prošlo nešto manje od 1.100 osoba. Kroz naše projekte resocijalizacije i prevencije, indirektno i direktno, obuhvatili smo oko 5.000 osoba, na što smo izuzetno ponosni. Razvijamo se i dalje i okrećemo novim izazovima, novim vrstama ovisnosti. Prije svega tu mislim na ovisnost o ekranima. Radimo na educiranju naših djelatnika kako bismo pokrili i ta područja – kazao je Mišetić poručivši kako je izlaz iz ovisnosti nije lagan, ali je itekako moguć.

Tekst i foto: Grad Osijek, OBŽ