1. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Oglasio se DORH: Bivši ministar nije imao alkohola ili droge u krvi!

3 min read
...nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika...

– Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru još nije zaprimilo kaznenu prijavu Policijske uprave vukovarsko-srijemske zbog, kako je objavljeno: “sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača će Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” – javlja DORH i nastavlja nizati…

Iako nije nije eksplicitno rečeno u priopćenju da je riječ o bivšem ministru Mariju Banožiću, jasno je…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nastavno na izjavu zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru koja je rukovodila očevidom prometne nesreće u subotu, 11. studenog 2023., odgovaramo na zaprimljene upite novinara vezano za daljnje radnje ovog državnog odvjetništva – nastavlja DORH i dodaje…

– Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, u svrhu utvrđivanja činjenica važnih za kazneni postupak, 11. studenog 2023. izdalo nalog za obdukciju smrtno stradalog 40-godišnjeg vozača kombi vozila te nalog Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ za toksikološko vještačenje krvi i urina 44-godišnjeg vozača osobnog vozila, koji su nalozi 12. studenog 2023. potvrđeni u pisanom obliku. 

– Ovo je državno odvjetništvo 13. studenog 2023., tijekom poslijepodnevnih sati, zaprimilo rezultate toksikološkog vještačenja (alkohol, droga, psihotropne tvari i lijekovi). 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Uvidom u izdane naloge i dokumentaciju s točnim datumima i vremenima izuzimanja potrebnih uzoraka u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, kod osumnjičenog 44-godišnjeg vozača osobnog vozila, u trenutku prometne nesreće, nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika.

– Dodatno, ovo je državno odvjetništvo obaviješteno od Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Postaje prometne policije Vinkovci, da su na traženje vještaka koji je prisustvovao očevidu ponovno izašli na mjesto događaja radi dodatnih mjerenja.

– Ovo državno odvjetništvo provelo je test razmjernosti vezano za objavu ove informacije s obzirom na odredbu članka 60. Zakona o državnom odvjetništvu, te je županijski državni odvjetnik u Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, sukladno stavku 3. citiranog članka (“Državni odvjetnik može, kada to nalaže interes javnosti, o tijeku izvida izvijestiti javnost. U takvom slučaju javnost će se obavijestiti samo o radnjama koje su poduzete ili se poduzimaju, bez navođenja imena sudionika u postupku i sadržaja tih radnji.”) procijenio da je moguće objaviti priopćenje ovog sadržaja, uvažavajući sve zakonske odredbe o predkaznenom i kaznenom postupku s naglaskom na zaštiti probitaka kaznenog postupka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Državno odvjetništvo će nastaviti s provođenjem zakonom propisanih hitnih dokaznih radnji radi donošenja državnoodvjetničke odluke u ovom predmetu. 

– Ujedno, a povodom informacija objavljenih u medijima vezano za radnje provedene u bolnici i od drugih osoba, naložit će nadležnoj policijskoj upravi provođenje izvida radi provjere njihove točnosti – zaključuje se u priopćenju DORH-a.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)