5. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Isrcpljujući put je za njima, još pred njima – Ništa, reći će, prema onom što je Vukovar podnio prije 32 godine…

2 min read
Uz udruge proistekle iz Domovinskog rata, krenuli su 13. studenog na tradicionalnu karavanu do Grada heroja, vozeći u više etapa, s odmorima i priključivanjem motociklista, preko Dubrovnika, Imotskog, Petrinje, Siska..., da bi ove večeri već ušli u Slavoniju.

Tutnje motocikli Hrvatskom, ali dostojanstveno, mirno… I bez obzira na sve prilike i neprilike voze prema Vukovaru. Naporan, isrcpljujući put je za njima, još kilometri i kilometri pred njima. Ništa, reći će, prema onom što je Vukovar podnio prije 32 godine. I iako bi takav pothvat neupućeni mogli ocijeniti divnom avanturom, svaka njihova stanica na putu sjetit će i njih i promatrače zašto to čine. Iako ih šiba vjetar, kvasi i natapa kiša, položaj u vožnji lomi leđa, a od stanice do stanice izjedaju i glad i žeđ, ove su ‘bajkerice’ i ‘bajkeri’ odlučili diljem zemlje spojiti Hrvatsku, zapaliti svijeće znanima i neznanima i stići do subote u Vukovar.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Motociklistice i motociklisti, članovi Moto kluba Korčula, a potom s njima i drugi moto klubovi iz cijele zemlje krenuli su prije koji dan od Prevlake prema Vukovaru, prethodno trajektom od Orebića prema kopnu, prema jugu, da bi potom krenuli na sjever i istok države, sve u povodu obilježavanja trideset i druge godišnjice Sjećanja na žrtvu Vukovara. Uz udruge proistekle iz Domovinskog rata, krenuli su 13. studenog na tradicionalnu karavanu do Grada heroja, vozeći u više etapa, s odmorima i priključivanjem motociklista, preko Dubrovnika, Imotskog, Petrinje, Siska…, da bi ove večeri već ušli u Slavoniju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Među njima su i Osječani, Vukovarci… Prošli su Novsku, Novu Gradišku… Ovu će noć provesti u Požegi, a potom kreću prema Osijeku, prethodno Slavonskom Brodu, Našicama, Đakovu. U petak će stići u Osijek, Tenju, potom Vinkovce i Vukovar, spojiti na taj način sve dijelove Hrvatske, tisuće kilometara vožnje… Voze i vozit će ukupno 5 dana po svim vremenskim uvjetima, Zajedno u ratu, zajedno u miru – kako su nazvali svoj ovogodišnji pohod, u kojem sudjeluje i sudjelovat će izniman broj motociklista iz svi krajeva zemlje. Naposljetku, u subotu, 18. studenog sudjelovat će u Koloni sjećanja sve do vukovarskog groblja.

Foto: Čitatelj (ustupljeno za objavu)