29. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ratni zločin ’91. u Kneževima! Zlostavljao mladića (17), prislonio mu ‘kalašnjikov’ na leđa…

1 min read
Protiv počinitelja (1966.) policijski su službenici podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ iz članka 120. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske.

– Policijski službenici Odjela ratnih zločina, Službe općeg kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije, Policijske uprave osječko-baranjske dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su početkom 1991. godine u naselje na širem području Općine Kneževi Vinogradi došli naoružani pripadnici specijalne jedinice milicije, među kojima i tada 25-godišnjak koji je tom prilikom tjelesno zlostavljao tada maloljetnog 17-godišnjaka te mu prislonio automatsku pušku na leđa u namjeri da ga usmrti, a kojom prilikom je u tome spriječen od strane lokalnog stanovništva – javlja danas policija i nastavlja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Protiv počinitelja (1966.) policijski su službenici podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ iz članka 120. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja za počiniteljem je raspisana potraga s obzirom da se ne nalazi na području Republike Hrvatske – zaključuje se u priopćenju.

Foto: Pixabay (ilustracija)