17. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Može li iznad 60 km/h!? Osječkom obilaznicom ‘jurio’ traktor s prikolicom…

1 min read
Osječkom obilaznicom, posvjedočili su fotografijom, danas je vozio traktor s prikolicom. Što nije svakidašnji prizor, a i upitno je što o tome ima za reći 'prometni zakon' i Članak 139.

Jedan od instruktora Autoškole Sunce danas je imao priliku kandidatu na osječkoj obilaznici pokazati da opreza u prometu nikada nije previše, jer i savladavanjem svih prometnih propisa mora uvijek biti spreman na stvari koje ‘nisu opisane u udžbenicima’.

Osječkom obilaznicom, posvjedočili su fotografijom, danas je vozio traktor s prikolicom. Što nije svakidašnji prizor, a i upitno je što o tome ima za reći ‘prometni zakon’ i Članak 139.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Razumijevanja radi, autocestom, brzom cestom i cestom namijenjenom isključivo za promet motornih vozila, što osječka obilaznica jest, gdje se razvijaju brzine i iznad 90 km/h, ne smiju se kretati pješaci, zaprežna vozila, bicikli i životinje, pomoćna pješačka sredstva, kao ni vozila koja ne mogu razviti brzinu kretanja veću od 60 km/h.

Ovog ‘junaka’ s obilaznice zacijelo ne čeka ništa. Jer, već je otišao. A možda mu i traktor ‘vuče’ iznad 60 km/h. No, ako je drugačije, vrijedi znati da Zakon ima ‘riješeno ovo pitanje’. Kazna je, naime, 60 eura.

Foto: Facebook, Autoškola Sunce (screenshot, ustupljeno za objavu)