5. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječka braća Lončarić, već znate, izborila su Olimpijadu, ali – uslijedio je šok!

2 min read
Izboren plasman nije plasman 'na ime i prezime', već za zemlju, a gdje se 'karte za Pariz' raspodjeljuju drugačije. Nije lijepo! Ali je tako.

Osječka braća Lončarić, blizanci Patrik i Anton, u Beogradu na seniorskom Svjetskom prvenstvu izborenog olimpijskog plasmana, izborenog rezultata za Olimpijske igre u Parizu naredne godine, nisu još sigurni u svoj odlazak na olimpijsku smotru pod stijegom nacije. Veslanje ima ‘čupava’ pravila s kojima su se braća morala pomiriti, doznaju i pišu Sportske novosti i Jutarnji list. Izboren plasman nije plasman ‘na ime i prezime’, već za zemlju, a gdje se ‘karte za Pariz’ raspodjeljuju drugačije. Nije lijepo! Ali je tako.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Izborili su OI u dvoju ‘bez’, ali neće nastupiti u toj disciplini u Parizu, jer tu normu će, kako doznaje i piše Jutarnji list, iskoristiti Valent i Martin Sinković. Procijenili su da će lakše do olimpijskog zlata u toj disciplini nego u dvojcu na pariće. Patrik i Anton će tako u Pariz u dvoju na pariće u kojem se nikada nisu natjecali. Ali, ni za to još nisu sigurni. Jer, za potvrdu moraju dva puta biti bolji od hrvatskih posada koje ih odluče izazvati. A takvih će biti. Jutarnji pojašnjava, kvote se na SP u godini uoči OI osvajaju za državu, piše Jutarnji list, dodajući i izjavu braće, odnosno Patrika, koji kaže da im je to nametnuno, ali da su to prihvatili sukladno pravilima. Dodaje se i da su mogli svoju normu braniti u internim kvalifikacijama, ali u izravnom suprotstavljanju Sinkovićima izgubili bi i energiju i vrijeme, usmjeto čega su se treninzima orijentirali na dvojac na pariće, vjerujući da im ova promjena u perspektivi može donijeti više dobrog.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Napokon, ne boje se izazivača, iako su svjesni da će biti onih koji će pokušati ‘nadveslati ih’, na što Patrik za Jutarnji govori kako je svjestan da ima onih koji smatraju da su bolji od njih, ali im on poručuje da nisu. Toni Urlić, trener braće Lončarić također nije sretan raspletom u ‘odabiru’ disciplina, dijeli mišljenje da bi obrana izborene kvote protiv Sinkoviča bila trošak energije, uslijed čega je odmah krenuo ih pripremati u novoj disciplini i govori kako imaju odlične brzine na nižem broju zaveslaja, što nije jamac rezultatu i na visokom, ali da je obratno, rezultatu se ne bi mogli ni nadati. Ponavljamo, sve skupa nije lijepo. Ali, pravila su ‘uklesana u kamen’. I ako su jednom uspjeli, opet će!

Foto: Grad Osijek (arhiva, ilustracija)