6. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Vukovarska ulica u Osijeku! Radić: “Svijetli put prema herojima” Lukić: “Hrvatsku imamo zbog njih”

1 min read
Učenici osnovnih i srednjih škola Osijeka, građanke i građani Osijeka, gradska i županijska uprava, zajednički su zapalili svijeće duž Vukovarske ulice, podsjećajući na najteži trenutak hrvatske povijesti.

Svijetli noćas Vukovarska ulica u Osijeku. Svijetli prema Gradu heroju, svijetli Vukovaru, svijetli žrtvama grada koji je ove noći krvario, utihnuo, zaklopio oči… Učenici osnovnih i srednjih škola Osijeka, građanke i građani Osijeka, gradska i županijska uprava, zajednički su zapalili svijeće duž Vukovarske ulice, podsjećajući na najteži trenutak hrvatske povijesti.

– Ponos, tuga i zahvalnost. To je ono što osjećamo svi pred 18. studenog. Stoga smo došli osvijetliti put prema Gradu heroju i na taj način odati počast vukovarskim civilima i braniteljima, našim herojima koji su dali život braneći Vukovar, Osijek… – kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, dodajući da će i mladi iz Osijeka sutra biti u Koloni sjećanja u Vukovaru.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Okupili smo se večeras u Vukovarskoj ulici u čast Gradu heroju, Vukovaru. Hrvatsku imamo danas zahvaljujući žrtvi ljudi, civila i branitelja Vukovara. Ovo su dani kada se svi poklanjamo u tišini žrtvama Grada heroja – kazao je i župan Mato Lukić.

Foto: Grad Osijek & OBŽ (screenshot)