17. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Povučen Banožićev zahtjev za aktivacijom i mirovanjem zastupničkog mandata!?

1 min read
Banožića je, inače, premijer Andrej Plenković smijenio s mjesta ministra nakon prometne nesreće, a za koju je utvrđeno da je bivši ministar krivac. Banožić je u bolnici u Osijeku u JIL-u KBC-a.

Odvjetnica bivšeg ministra obrane Marija Banožića je, doznaje Jutarnji list, povukla zahtjev za aktivacijom i mirovanjem njegova zastupničkog mandata. – Ne bih to komentirao – kratko je medijima rekao Robert Jankovics, predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Podsjećamo, ranije smo izvijestili da je MIP bio spreman prihvatiti zahtjev…

MIP, odnosno Mandatno-imunitetno povjerenstvo predložit će da se prihvati zahtjev odvjetnice bivšeg ministra Marija Banožića i da mu aktivira saborski mandat, potom stavi u mirovanje, doznaje 24sata. Podsjetnika radi, njegova je odvjetnica u četvrtak u njegovo ime podnijela zahtjev za aktivacijom saborskog mandata, a Vladi predala zahtjev za opciju povlastice 6+6.

– Proučili smo svu potrebnu dokumentaciju sa saborskim službama te sam odlučio, u dobroj vjeri, predložiti da prihvati zahtjev odvjetnice, rekao je predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics za 24sata, dodajući da kako se nitko iz obitelji nije javio, nemaju sumnji da to nije volja gospodina Banožića.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Banožića je, inače, premijer Andrej Plenković smijenio s mjesta ministra nakon prometne nesreće, a za koju je utvrđeno da je bivši ministar odgovoran. Banožić je do danas bio u bolnici u Osijeku u JIL-u KBC-a.

– Premješten je iz Jedinice za intenzivno liječenje u Kliniku za neurokirurgiju gdje se nastavlja njegovo multidisciplinarno liječenje – priopćili su iz bolnice, što znači pojednostavljeno da je Banošić iz JIL-a otišao na odjel.

Foto: OBŽ (screenshot)