3. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Recidivist, nema vozačku, a onda sjedne u auto i ne upali svijetla! Bolje je tako! Odmah su ga ‘skužili’…

2 min read
Naime, 'stručnjak' je recidivist, nema vozačku, a onda sjedne u vozilo i svu pozornost na sebe privuče jednostavnim propustom. Nije upalio svijetla. Bolje je tako.

– Tijekom vikenda policijski službenici su u od dvojice recidivista privremeno oduzeli automobile – javlja policija, a prvi slučaj posebno je ‘šašav’. Naime, ‘stručnjak’ je recidivist, nema vozačku, a onda sjedne u vozilo i svu pozornost na sebe privuče jednostavnim propustom. Nije upalio svijetla. Bolje je tako.

– Naime, u subotu 18. studenoga, oko 14:15 sati policijski službenici su u Slavonskome Brodu u Ulici Stjepana Radića zaustavili i kontrolirali osobni automobil požeški registracijskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnjak – javlja policija.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Policijski službenici su utvrdili kako 21-godišnjak upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te da nije imao upaljena dnevna ili kratka svijetla niti je bio vezan sigurnosnim pojasom.

– Daljnjim provjerama je utvrđeno da je 21-godišnjak prometni recidivist, odnosno učestali ponavljač prometnih prekršaja te mu je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzet automobil. Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog zbog prometnih prekršaja.

– Nadalje, jučer, 19. studenoga oko 23:40 sati pripadnici Interventne jedinice policije su u Slavonskom Brodu u Ulici Petra Krešimira IV zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 43-godišnjak.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kontrolom vozača je utvrđeno da isti nema kod sebe vozačku dozvolu, a daljnjim provjerama je utvrđeno da upravlja vozilom iako ima izrečenu zabranu upravlja motornim vozilima.

– Također je provjerama potvrđeno da je isti prometni recidivist, te mu je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzet automobil – zaključuje se.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)