1. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

S polica skinuto opasno voće! Sadržava pesticid opasan za djecu, trudnice…

1 min read
Nadalje, kako doznaje spomenuti portal, to je voće k nama stiglo 2. listopada, a obavijest je stigla tek jučer.

– Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Nashi (Naši) kruške podrijetlom iz Kine, LOT TF230719, zbog utvrđenih ostataka pesticida klormekvata – javlja HAPIH, a riječ je o vrlo opasnom pesticidu.

Naime… – Studije na životinjama izloženima toj kemikaliji pokazuju da klormekvat može poremetiti rast fetusa i naštetiti reproduktivnom sustavu. To izaziva zabrinutost da kemikalija može biti opasna za ljudsko zdravlje, posebno djecu, jer izloženost u ranim godinama života kasnije može dovesti do štetnih posljedica”, navodi se u jednoj od znanstvenih studija – piše Danica.hr.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ – nastavlja HAPIH i zaključuje…

– Dobavljač je BUD HOLLAND BV, TRANSPORTWEG 67, 2676 Maasdijk, Nizozemska. Stavlja na tržište: Šulog d.o.o., Krapinska 12, Donja Bistra. Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nadalje, kako doznaje spomenuti portal, to je voće k nama stiglo 2. listopada, a obavijest je stigla tek jučer.

Foto: Pixabay (ilustracija)