18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prevarant e-mailom Osječanki: “Plati i ne ideš u zatvor!” Platila je! I to ne malo…

1 min read
- U vremenu od 3. do 27. studenoga, 46-godišnjakinja iz Osijeka zaprimila je e-mail od nepoznate osobe koja joj je rekla da je počinila kazneno djelo, a u zamjenu za kaznu zatvora ponudio joj je plaćanje novčane kazne... - javlja policija i dodaje...

Je li ovo naivnost ili ipak malo ‘nečista savjest’? Ili nemir i strah? Nitko ne voli da ga za nešto optužuju… Vama na maštu i volju… Svakako je kriminal i nije lijepo nekoga ovako prevariti. Poslije svih ‘romansi’ putem interneta, kupovina i prodaja, novi je oblik stigao ‘na ove meridijane’. Netko je ovoj Osječanki javio da je počinila kazneno djelo i da ide u zatvor. Ili neka plati… Platila je. I to ne malo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U vremenu od 3. do 27. studenoga, 46-godišnjakinja iz Osijeka zaprimila je e-mail od nepoznate osobe koja joj je rekla da je počinila kazneno djelo, a u zamjenu za kaznu zatvora ponudio joj je plaćanje novčane kazne… – javlja policija i dodaje…

– …nakon čega je 46-godišnjakinja na račun nepoznate osobe uplatila iznos od 25.650 eura.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Tragamo za nepoznatim počiniteljem – zaključuje policija.

Za to vrijeme, jedan je otkriven, u drugom slučaju…

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 29-godišnji strani državljanin počinio kazneno djelo „Prijevara“.

– Početkom rujna ove godine tvrtka iz Osijeka uplatila je 18.500 eura tvrtki u Švedskoj za kupovinu automobila koji do današnjeg dana nije isporučen niti su vraćeni novci. Protiv počinitelja podnosimo posebno izvješće nadležnom sudu u Osijeku – zaključuje policija.

Foto: Osijekxpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)